Головне меню

Подати звернення

На Городенківщині запроваджено карантинний режим по бактеріальному вяненню (вілту) кукурудзи

 Карантинний режим по бактеріальному в’яненню (вілту) кукурудзи (Erwinia (Pantoea)9999158
stewartii (Smith) Dye) запроваджено в Городенківському районі, у зв’язку із виявленням даного захворювання в урочищі «Залісся» (Далешівська сільська рада) на площі 38 га. (Розпорядження Городенківської РДА від 18.08.2016 № 251)

 Затверджено фітосанітарні заходи щодо локалізації та ліквідації даного захворювання.

Прогноз розвитку й розповсюдження шкідливих комах і хвороб в озимих зернових та технічних культурах восени 2016 року

  Зернові культури. Останнім часом спостерігається збільшення періоду осінньої999qazx вегетації озимих культур. Що в свою чергу сприяє: заселенню посівів шкідниками та гризунами, зараженню посівів хворобами листя, збільшенню забур`яненості, зниженню зимостійкості.
 Під час проростання на ріст і розвиток рослини впливає цілий комплекс організмів, які можуть зберігатися безпосередньо на насінині або у грунті. Незважаючи на те, що у весняно – літній період вегетації зернових колосових культур розвиток хвороб на рослинах не набув великого розвитку завдяки посушливим умовам, але на насіннєвому матеріалі виявлено збудники: септоріозу, фузаріозу, альтернаріозу, сажки.

Читати детальніше...

Застерігаємо батьків : утримайтесь від харчування дітей грибними стравами

  Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області застерігає батьків3233qqeddd від харчування своїх дітей грибами та грибними стравами.
  Цього року трапився випадок, коли мама нагодувала свою однорічну дитину грибною підливою, внаслідок чого дитина отруїлася і на даний час перебуває в реанімаційному відділенні обласної дитячої клінічної лікарні.
Пам’ятайте, що гриби та страви з них – це не їжа для дітей. Категорично забороняється годувати грибами дітей віком до трьох років. Не рекомендується використовувати в харчуванні дітей віком до шести років страви з дикорослих грибів.
   З початком грибного сезону в нашій області щороку реєструються випадки отруєнь неїстівними грибами серед населення, які призводять до важких, а інколи навіть летальних випадків. Це такі гриби, як бліда поганка, мухомори, опеньки несправжні та багато інших. Для отруєння досить з'їсти половину поганки, а смертність від неї досягає більш як у 50 % випадків.

Читати детальніше...

Реалізація системи «Єдине вікно» в Івано-Франківській області

  22 серпня 2016 року в приміщенні Івано-Франківської митниці ДФС проведено семінар-нараду333qae12 з питань забезпечення належної реалізації принципу «Єдиного вікна», впровадження якого передбачене постановою КМУ від 25.05.2016 № 364 «Деякі питання реалізації принципу «єдиного вікна» під час митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного та інших видів державного контролю».
  Участь у роботі семінару-наради взяли фахівці управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства та управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Івано-Франківській області, начальник Івано-Франківської митниці ДФС та представники суб’єктів господарювання.
 Учасники розглянули порядок практичної реалізації інформаційного обміну між Івано-Франківською митницею ДФС та державними контролюючими органами і підприємствами.

Проведено семінар-навчання з медсестрами та працівниками харчоблоків шкіл і дошкільних навчальних закладів міста Коломиї

  Відділом державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужбиkolom
в м. Коломиї спільно з управлінням освіти Коломийської міської ради та Коломийського міськрайонного відділу ДУ «ІФ ОЛЦ» 23.08.2016 р. і 25.08.2016 р. проведено семінар-навчання з медсестрами та працівниками харчоблоків шкіл і ДНЗ міста Коломиї

  Присутніх ознайомлено з основними вимогами ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» №1602-УІІ від 22.07.2014 р., новим Санітарним регламентом для дошкільних навчальних закладів (наказ МОЗУ № 234 від 24.03.2016 р.) та іншими нормативними документами санітарного законодавства.

Читати детальніше...