Головне меню
- Головна
- Структура
- Нормативно-правова база
- Державний нагляд
- Діяльність управління
- Безпечність х-п та ветеринарія
- Фітосанітарна безпека
- Держсанепіднагляд
- Захист споживачів
- Реєстрація сільгосптехніки
- Робота у вихідні дні
- Плани роботи
- Звіти про роботу
- Чергування
- Кабінет охорони праці
- Кабінет цивільного захисту
- Кабінет енергоменеджменту
- Кабінет внутрішнього контролю
- Внутрішній аудит
- Державні закупівлі
- Публічна інформація
- Запобігання корупції
- Очищення влади
- Кадрова політика
- Звернення громадян
- Співпраця з громадами
- Пошук по сайту
- Анонси, оголошення
- Контактна інформація
Best pornstars Jamie Jackson, Tyler Nixon in Crazy Blowjob, Massage xxx clip Detention Clean Up XXX Home video of hot sex with Dasi West and her boyfriend PetiteHDPorn Tiny teen Janice Griffith fucked indian sex scandal hot desi gf fucked hard in style and riding on top of him indian cheating wife sucking husband friend in hotel room Anaar Beemar NueFliks India Porn Web Series xxx indian taboo sex move Sexy vadhina modda cheeke neighbour video xxx telugu sex
Як запобігти харчовим отруєнням у різдвяні та новорічні свята
Різдвяні та новорічні свята ніколи не обходяться без святкового столу з великою кількістю різноманітних страв, які потребують правильного зберігання в холодильному обладнанні. Проте, в умовах постійних перебоїв з електропостачанням, необхідно дотримуватись основних правил профілактики харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій.
Якщо електроенергію відключили, необхідно дверцята холодильника та морозильної камери тримати закритими, адже продукти при цьому залишаються безпечними до 4-х годин у холодильнику та 48 годин у морозильній камері.
Напередодні різдвяно-новорічних свят для захисту себе і своїх близьких від неприємних наслідків святкувань, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують:
- уважно перевіряти терміни придатності харчових продуктів, зовнішній вигляд та цілісність їхнього пакування;
- вимагати у продавця документ, що засвідчує безпечність та якість харчових продуктів;
- купувати харчові продукти в перевірених торгівельних мережах, спеціалізованих магазинах, продовольчих ринках, на яких проводиться ветеринарно-санітарна експертиза харчових продуктів;
- уникати придбання харчових продуктів чи продовольчої сировини на стихійних ринках;
- дотримуватись всіх правил зберігання харчових продуктів (уникайте сусідства сирих продуктів та готових страв у холодильнику);
- ретельно дотримуватись правил особистої гігієни, санітарних норм та технології приготування їжі;
- при приготуванні сирого та вареного м’яса, риби чи овочів використовувати окремі розроблювальні дошки та ножі;
- при приготуванні страв з м’яса, риби та фаршу дотримуватись температурних режимів запікання в духових шафах;
- сирі продукти, свіжі овочі та фрукти ретельно промивати під проточною водою;
- молоко слід вживати тільки кип’яченим, непастеризований сир використовувати тільки після термічної обробки;
- салати слід заправляти безпосередньо перед подачею до святкового столу, заправлені салати зберігати не довше двох годин при кімнатній температурі;
- кондитерські вироби з кремом зберігати при температурі від 2-х до 6-ти градусів С до 36 годин, а з заварним кремом – не більше 6 годин;
- страви, які залишилися після святкового столу не залишати для споживання на наступні дні.
Якщо ви вирішили святкувати не вдома, то вибирайте тільки перевірені ресторани чи інші заклади харчування з позитивними відгуками. Пам’ятайте, що харчові отруєння завжди легше попередити, ніж їх лікувати.
У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання, необхідно негайно звернутись до найближчого лікувального закладу, самолікування небезпечне для вашого здоров’я.
Піклуйтесь про своє здоров’я та здоров’я своїх рідних!
Останні новини
- З 16 січня діє новий Порядок реєстрації осіб, які здійснюють господарську діяльність, пов’язану з виробництвом та обігом об’єктів регулювання, та Фітосанітарних заходів щодо дерев’яного пакувального матеріалу
- Спеціалісти Держпродспоживслужби Прикарпаття долучились до наради з питань регулювання чисельності шкідливих хижаків
- Що необхідно знати про африканську чуму свиней
- До уваги експортерів рослинної продукції
Календар
Січень 2025 |