Головне меню
- Головна
- Структура
- Нормативно-правова база
- Державний нагляд
- Діяльність управління
- Безпечність х-п та ветеринарія
- Фітосанітарна безпека
- Держсанепіднагляд
- Захист споживачів
- Реєстрація сільгосптехніки
- Робота у вихідні дні
- Плани роботи
- Звіти про роботу
- Чергування
- Кабінет охорони праці
- Кабінет цивільного захисту
- Кабінет енергоменеджменту
- Кабінет внутрішнього контролю
- Внутрішній аудит
- Державні закупівлі
- Публічна інформація
- Запобігання корупції
- Очищення влади
- Кадрова політика
- Звернення громадян
- Співпраця з громадами
- Пошук по сайту
- Анонси, оголошення
- Контактна інформація
Best pornstars Jamie Jackson, Tyler Nixon in Crazy Blowjob, Massage xxx clip Detention Clean Up XXX Home video of hot sex with Dasi West and her boyfriend PetiteHDPorn Tiny teen Janice Griffith fucked indian sex scandal hot desi gf fucked hard in style and riding on top of him indian cheating wife sucking husband friend in hotel room Anaar Beemar NueFliks India Porn Web Series xxx indian taboo sex move Sexy vadhina modda cheeke neighbour video xxx telugu sex
Яким повинно бути весняне меню в закладах освіти
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує відповідальним особам за організацію харчування дітей в закладах дошкільної, загальної середньої та вищої освіти І-ІІ ступенів про те, що організація харчування дітей повинна здійснюватися відповідно до погоджених примірних чотиритижневих сезонних меню.
Примірне меню складається на чотири тижні. Воно має бути різноманітним, складеним у відповідності до норм харчування дітей згідно вікових категорій за постановою Кабінету Міністрів України №305 від 24.03.2021 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».
В раціон дітей повинні включатися овочі, фрукти, м’ясо, риба, яйця, бобові, а також злакові.
У весняний період для задоволення потреб дітей у овочах можна використовувати як минулорічні овочі, так і свіжі цьогорічні.
З метою профілактики таких захворювань як єрсиніоз та псевдотуберкульоз, овочі минулорічного врожаю на весні повинні піддаватися термічній обробці, тобто, в стравах в сирому вигляді не повинні використовуватися. Їх необхідно перед подачею попередньо відварювати, тушкувати, або запікати. Овочі цьогорічного урожаю такі як редиска, капуста, огірки, помідори, зелень, можуть використовуватися в сирому вигляді, проте необхідно пересвідчитись, що вміст нітратів в них не перевищує допустимий рівень. Для цього варто поцікавитись у постачальника результатом лабораторних досліджень овочів на вміст нітратів.
Фрукти у весняному меню обов’язково повинні бути присутні. Зазвичай це яблука, банани та цитрусові. Також варто використовувати свіжоморожені фрукти та ягоди, а також сухофрукти.
В закладах освіти заборонено використовувати: напівфабрикати, ковбасні вироби, соуси, майонези, харчові концентрати, газовані напої, кремові кондитерські вироби, морозиво, продукти, що містять гідрогенізовані жири, кондитерські вироби із вмістом цукру понад 10 г на 100 г готового продукту, продукти, які містять синтетичні барвники та ароматизатори (крім ваніліну, етилваніліну та ванільного екстракту), підсолоджувачі, підсилювачі смаку та аромату, консерванти, продукти (в т. ч. снеки) із вмістом натрію понад 0,12 г або еквівалентної кількість солі на 100 г готового продукту, непастеризоване молоко та молочні продукти, що виготовлені із непастеризованого молока, непастеризовані соки, соки, до яких додано цукри і підсолоджувачі, каву та кавові напої, гриби та продукти домашнього виготовлення.
Дбаючи про здоров’я наших дітей сьогодні – забезпечмо здорове майбутнє покоління!
Календар
Березень 2025 |
Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7
|
8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
