Головне меню
- Головна
- Структура
- Нормативно-правова база
- Державний нагляд
- Діяльність управління
- Безпечність х-п та ветеринарія
- Фітосанітарна безпека
- Держсанепіднагляд
- Захист споживачів
- Реєстрація сільгосптехніки
- Робота у вихідні дні
- Плани роботи
- Звіти про роботу
- Чергування
- Кабінет охорони праці
- Кабінет цивільного захисту
- Кабінет енергоменеджменту
- Кабінет внутрішнього контролю
- Внутрішній аудит
- Державні закупівлі
- Публічна інформація
- Запобігання корупції
- Очищення влади
- Кадрова політика
- Звернення громадян
- Співпраця з громадами
- Пошук по сайту
- Анонси, оголошення
- Контактна інформація
Best pornstars Jamie Jackson, Tyler Nixon in Crazy Blowjob, Massage xxx clip Detention Clean Up XXX Home video of hot sex with Dasi West and her boyfriend PetiteHDPorn Tiny teen Janice Griffith fucked indian sex scandal hot desi gf fucked hard in style and riding on top of him indian cheating wife sucking husband friend in hotel room Anaar Beemar NueFliks India Porn Web Series xxx indian taboo sex move Sexy vadhina modda cheeke neighbour video xxx telugu sex
Безпечність харчових продуктів: на що варто звернути увагу при купівлі ковбасних виробів
Значна кількість звернень, що надходять до Держпродспоживслужби стосується ковбаси і ковбасних виробів, а саме якості та умов зберігання в точках продажу цього продукту.
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує споживачам про два важливих правила:
• утримайтеся від купівлі продукції на стихійних ринках;
• уважно читайте інформацію на етикетці, повний перелік якої визначено статтею 6 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».
З огляду на те, що ковбасні вироби часто продають на вагу – у споживча не завжди є можливість вивчити інформацію на маркуванні товару. В такому випадку інформація про продукт надається на вимогу споживача оператором ринку харчових продуктів, який реалізує харчовий продукт, у супровідній документації чи в інший спосіб (у доступній наочній формі).
Окремо нагадуємо споживачам, що в Україні діють Правила роздрібної торгівлі продовольчими товарами, якими, зокрема, визначено:
• поверхні ковбасних виробів і копченостей протирають рушником, кінці оболонки зрізають, видаляють обв'язки, обвітрені зрізи зачищають;
• попереднє фасування ковбас і копченостей передбачається в обсягах потреби не більше одного дня реалізації;
• на замовлення споживача продавець зобов'язаний нарізати ковбасу, копченості, шинку та інше, додержуючись санітарно-гігієнічних правил. Нарізані шматки викладають на чистий посуд або пакувальний папір за допомогою ножа або виделки.
Якщо у вас виникли сумніви в якості та безпечності харчового продукту, що реалізується у призначених для цього місцях, а суб’єкт господарювання відмовляться вирішити це питання – ви можете оформити офіційне звернення до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, обравши один із способів:
- подати звернення власноруч або надіслати поштою за адресою: вул.Берегова, 24, м. Івано-Франківськ, 76019,
- направити на електронну адресу – Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.,
- заповнити електронну форму на вебсайті Головного управління –
https://vetif.gov.ua/component/banners/click/36.html
Контактний телефон 0342-511389.
Останні новини
- Держпродспоживслужба посилює контроль для запобігання занесенню вірусу ящуру в Україну
- Безпечність харчових продуктів: на що варто звернути увагу при купівлі ковбасних виробів
- Що робити споживачу, якщо послуги з управління багатоквартирним будинком надаються неякісно
- В Україні запроваджено обмеження на ввезення вантажів з Угорщини через спалах ящуру
Календар
Березень 2025 |
