Головне меню
- Головна
- Структура
- Нормативно-правова база
- Державний нагляд
- Діяльність управління
- Безпечність х-п та ветеринарія
- Фітосанітарна безпека
- Держсанепіднагляд
- Захист споживачів
- Реєстрація сільгосптехніки
- Робота у вихідні дні
- Плани роботи
- Звіти про роботу
- Чергування
- Кабінет охорони праці
- Кабінет цивільного захисту
- Кабінет енергоменеджменту
- Кабінет внутрішнього контролю
- Внутрішній аудит
- Державні закупівлі
- Публічна інформація
- Запобігання корупції
- Очищення влади
- Кадрова політика
- Звернення громадян
- Співпраця з громадами
- Пошук по сайту
- Анонси, оголошення
- Контактна інформація
Best pornstars Jamie Jackson, Tyler Nixon in Crazy Blowjob, Massage xxx clip Detention Clean Up XXX Home video of hot sex with Dasi West and her boyfriend PetiteHDPorn Tiny teen Janice Griffith fucked indian sex scandal hot desi gf fucked hard in style and riding on top of him indian cheating wife sucking husband friend in hotel room Anaar Beemar NueFliks India Porn Web Series xxx indian taboo sex move Sexy vadhina modda cheeke neighbour video xxx telugu sex
Як підготуватись до свят і уникнути харчових отруєнь?
Незабаром жителі та гості Прикарпаття святкуватимуть одне з найбільших християнських свят – Воскресіння Христове.
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області наголошує: щоб запобігти виникненню харчових отруєнь як в домашніх умовах, так і відвідуючи заклади громадського харчування, необхідно дотримуватись певних правил закупівлі, зберігання продуктів та приготування і споживання страв.
Тож подаємо до уваги наступні рекомендації:
- Купуйте харчові продукти в торгівельних мережах, спеціалізованих магазинах або на продовольчих ринках.
- Не слід купувати харчові продукти на стихійних ринках, вздовж автомобільних шляхів, «з рук».
- Купуючи харчові продукти, перевірте, чи не закінчилися терміни придатності, для цього потрібно уважно прочитати маркування.
- Не готуйте страви заздалегідь, кілька днів наперед!
- Правильно зберігайте харчові продукти згідно рекомендацій виробника!
- М’ясні вироби, кулінарні чи кондитерські вироби, а також молочні продукти зберігайте в холодильнику, де підтримується відповідний температурний режим.
- Перед приготуванням їжі ретельно вимийте руки з милом!
- Використовуйте окремі розроблювальні дошки та ножі під час приготування сирих та варених продуктів.
- Перед приготуванням сирі овочі та фрукти необхідно добре промити під протічною водою.
- Дотримуйтесь технології приготування страв (режимів запікання, тушкування чи смаження).
- Не зберігайте готові страви чи напівфабрикати при кімнатній температурі, адже це сприяє накопиченню в них мікроорганізмів.
- Готуючи багатокомпонентні салати чи кулінарні вироби, які не піддаватимуться повторній термічній обробці, використовуйте рукавички.
- Заправлені салати можуть зберігатися при кімнатній температурі не довше трьох годин.
- Кремові кондитерські вироби (торти, тістечка) зберігайте лише в холодильнику, дотримуючись термінів придатності.
- Якщо ви вирішили святкувати не вдома, то вибирайте тільки перевірені ресторани чи інші заклади громадського харчування з позитивними відгуками.
- Страви, які забрані додому з закладу громадського харчування, не придатні на наступний день, їх необхідно спожити того ж дня!
У випадку виявлення перших ознак гострого кишкового захворювання, таких як нудота, блювота чи діарея, необхідно негайно звернутись до закладу охорони здоров’я, самолікування небезпечне для вашого здоров’я.
Календар
Квітень 2025 |
Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд |
31 | 1 | 2 | 3
|
4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 |
