Головне меню

Подати звернення

На Городенківщині відбувся семінар з питань організації шкільного харчування

  18 лютого 2025 року спеціалісти Городенківського відділу Коломийського 21.02.25 1районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області спільно з відділом освіти Городенківської міської ради та суб’єктом господарювання, що забезпечує харчування в Городенківській міській громаді, провели семінар-навчання з питань організації харчування дітей. Крім того, було проведено практичне заняття для кухарів з приготування страв на базі кухні ресторану «Мері Ленд».

  В семінарі взяли участь медичні працівники закладів освіти, кухарі та відповідальні особи за організацію харчування в закладах загальної середньої освіти Городенківської міської громади.
  Мета семінару-навчання – покращити організацію харчування учнів у закладах загальної середньої освіти громади, дотримуватись норм харчування відповідно до постанови КМУ від 24 березня 2021 року №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», гігієнічних вимог при приготуванні страв на харчоблоці, ведення необхідної документації, правил особистої гігієни та санітарно-гігієнічних вимог всіма працівниками харчоблоків.
  Під час роботи організатори звернули увагу на особливості ведення документації на харчоблоці, в тому числі журналу обліку виконання норм харчування. Були розглянуті основні помилки при складанні примірних чотиритижневих сезонних меню, вимоги до складання технологічних карт, меню-розкладів відповідно до вікових категорій, ведення загального обліку здобувачів освіти/дітей, що забезпечуються гарячим харчуванням тощо.
  Після виступів організаторів відбувся змістовний діалог між учасниками семінару з основних проблемних питань.

21.02.25 1.1

21.02.25 1.2

21.02.25 1.3

Гаряча лінія

Календар

Лютий 2025
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 1 2

Пошук