Головне меню
- Головна
- Структура
- Нормативно-правова база
- Державний нагляд
- Діяльність управління
- Безпечність х-п та ветеринарія
- Фітосанітарна безпека
- Держсанепіднагляд
- Захист споживачів
- Реєстрація сільгосптехніки
- Робота у вихідні дні
- Плани роботи
- Звіти про роботу
- Чергування
- Кабінет охорони праці
- Кабінет цивільного захисту
- Кабінет енергоменеджменту
- Кабінет внутрішнього контролю
- Внутрішній аудит
- Державні закупівлі
- Публічна інформація
- Запобігання корупції
- Очищення влади
- Кадрова політика
- Звернення громадян
- Співпраця з громадами
- Пошук по сайту
- Анонси, оголошення
- Контактна інформація
Best pornstars Jamie Jackson, Tyler Nixon in Crazy Blowjob, Massage xxx clip Detention Clean Up XXX Home video of hot sex with Dasi West and her boyfriend PetiteHDPorn Tiny teen Janice Griffith fucked indian sex scandal hot desi gf fucked hard in style and riding on top of him indian cheating wife sucking husband friend in hotel room Anaar Beemar NueFliks India Porn Web Series xxx indian taboo sex move Sexy vadhina modda cheeke neighbour video xxx telugu sex
Яким повинно бути примірне чотиритижневе сезонне меню на зимовий період
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує закладам освіти, батькам та дітям про те, що при наданні послуг з організованого харчування дітей в закладах освіти (школи та дитячі садочки) чи дитячих закладах оздоровлення та відпочинку харчування дітей повинно здійснюватися згідно примірного чотиритижневого сезонного меню. Меню складається на чотири сезони року (зимове, весняне, літнє та осіннє).
Примірне чотиритижневе сезонне меню складається з урахуванням вікових категорій дітей та у відповідності до норм харчування, затверджених постановою КМУ від 24.03.2021 №305.
Меню може бути розроблене як на одноразове харчування так і на дво, три-, чотири- чи п’ятиразове харчування, в залежності від режиму харчування дітей в закладі.
Зимове меню повинно включати страви, які характерні на відповідний сезон року, особливо це стосується овочів, фруктів та ягід. В зимовому меню переважають салати з варених та печених овочів, квашені овочі, страви з заморожених ягід та фруктів. Фрукти в зимовому меню теж пропонуються згідно сезону: яблука, цитрусові, банани тощо. Страви в меню повинні бути різноманітними, виготовленими згідно технологічних карт, затверджених керівником закладу освіти.
Заклади дошкільної освіти можуть використовувати примірне чотиритижневе сезонне меню, рекомендоване Міністерством охорони здоров’я України. (Наказ МОЗ України від 03.02.2022 № 215 «Про затвердження рекомендованого Примірного чотиритижневого сезонного меню рекомендованого для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років в закладах освіти та інших організованих дитячих колективах на зимовий період»). Таке меню не потребує погодження з Держпродспоживслужбою при умові, якщо заклад повністю його дотримується.
У випадку часткової заміни страв, або якщо заклад освіти чи дитячий заклад оздоровлення та відпочинку, самостійно складає меню, воно повинно бути погоджене в територіальному органі Держпродспоживслужби.
На основі примірного меню в закладі освіти медичним працівником складається щоденне меню, яке викладається в доступному для батьків та дітей місці, зазвичай це обідня зала.
В 2024 році управліннями та відділами Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області розглянуто 3119 примірних чотиритижневих сезонних меню закладів освіти, з яких погоджено 2924 (95%), 195 меню були повернуті на доопрацювання.
Календар
Січень 2025 |