Головне меню

Подати звернення

Безпечність харчових продуктів: термін придатності м’ясних, рибних і плодово-овочевих консервів

  Нагадуємо споживачам, що не варто споживати харчові продукти після закінчення терміну їх 22.01.25 2придатності, навіть якщо мова іде про продукти тривалого зберігання, зокрема м’ясні, рибні та плодово-овочеві консерви.

  Такі консерви мають зберігатися в темному прохолодному місці, проте після закінчення терміну придатності від них краще відмовитись. Це пов’язано з тим, що сама тара (бляшана банка або кришка) можуть почати виділяти шкідливі речовини, а також є ризик накопичення ботулотоксину у самому харчовому продукті.
  А у випадку, якщо консерву вже відкрили і рештки залишили в холодильнику – її вміст варто спожити якомога раніше!
  Звертаємо увагу, що Законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» визначено:
  1. Якщо харчові продукти потребують спеціальних умов зберігання та/або умов використання, такі умови мають бути зазначені в інформації про харчовий продукт.
  2. Для забезпечення належного зберігання та використання харчових продуктів після відкриття упаковки в інформації про харчовий продукт може зазначатися інформація про умови зберігання та/або строк споживання після відкриття упаковки.
  Тому вкотре нагадуємо – при придбанні харчових продуктів, у тому м’ясних, рибних і плодово-овочевих консервів, споживачеві слід звертати увагу на інформацію, зазначену на етикетці, зокрема на їх термін придатності, а також на умови споживання після відкриття харчового продукту.
  Будьте уважні і обережні, бережіть своє здоров’я і здоров’я своїх близьких!

Гаряча лінія

Календар

Січень 2025
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Пошук