Головне меню

Подати звернення

До уваги аграріїв: на часі підготовка картоплі до посадки

   Отримання високих врожаїв картоплі у значній мірі залежить від правильного вибору 06.04.22 1сорту, обрання якісного насіннєвого матеріалу, своєчасної підготовки його до посадки.
   З перших чисел квітня необхідно готувати картоплю до посадки. Починати треба з перебирання бульб, при цьому слід відібрати все: неповноцінні бульби уражені сухою або мокрою гниллю, паршею та іншими хворобами, а також занадто дрібні масою до 30 г, а також бульби масою понад 90 г. Кращий посадковий матеріал – здорові бульби середніх розмірів.

Читати детальніше...

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби долучилися до забезпечення військовослужбовців якісними харчовими продуктами

  Захисники України повинні бути забезпечені не лише військовим спорядженням, 05.04.22 2 1.pngале і якісними та безпечними продуктами харчування.
  Волонтерський пункт, який розгорнуто на базі ліцею імені Миколи Сабата, в місті Івано-Франківську, забезпечує наших військовослужбовців вівсяними батончиками, які є не тільки поживними, але й дуже корисними.
  Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області надало допомогу ініціаторам волонтерського пункту у розробці технологічної документації з приготування вівсяних батончиків на фронт.

Читати детальніше...

На платформі продовольчої безпеки з'явилася можливість укладання угод та замовлення логістичних послуг

   Національна платформа продовольчої безпеки отримала новий функціонал. 05.04.22 1Тепер за допомогою платформи можна укласти угоди між покупцем та постачальником та замовити логістичні послуги. Нагадаємо, всього за 10 діб роботи платформи на ній зареєстровано понад 1500 учасників та понад 1000 позицій попиту та пропозицій.

Читати детальніше...

Рекомендації для волонтерських пунктів щодо правил приготування їжі

   Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує 04.04.22 2про правила приготування їжі у волонтерських пунктах.
   Готувати їжу – це велика відповідальність. Помилка може спричинити харчове отруєння у людини, яка споживає готову їжу. Чим більше людей харчується – тим ризики вищі.

Читати детальніше...

Яких шкідників та хвороб очікувати в посівах сільськогосподарських рослин у квітні – прогноз спеціалістів Держпродспоживслужби Івано-Франківщини

   Агрокліматичні умови зимового періоду 2021-2022 років були сприятливими 04.04.22 1для перезимівлі шкідників та хвороб сільськогосподарських культур.
   Погодні умови протягом березня для подальшого розвитку озимих культур та багаторічних трав, а також для сівби ранніх ярих зернових та зернобобових культур були задовільними.

Читати детальніше...