Головне меню

Подати звернення

Щодо відкликання з ринку продуктів

   До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області надійшов 18.04.22 2.pngлист Державної служби України з питань безпечності та захисту споживачів щодо листа Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками від 21 березня 2022 року № 1748-001.1/002.0/17-22 стосовно повідомлення Агенції з лікарських засобів та медичних виробів Туреччини (ТММDA) від 18 березня 2022 року щодо відкликання з ринку компанією Abbott Laboratuarlari Ith. Ihr. ve Tic. Ltd. Sti. продуктів Similac Alimentum та Similac Elecare.

Читати детальніше...

Незабаром Великдень. Як уникнути небезпеки за святковим столом

   Великдень – це особливе свято, коли слідують традиціям і вірять у диво, а пасхальний 18.04.22 1стіл – обов’язковий Великодній атрибут. Цей Великдень особливий для українців, адже війна на нашій землі.
   Традиційно святкове меню може складатися із сорока страв, які символізують дні Великоднього посту. Але сьогодні для нас важлива не кількість страв, а можливість поділитися ними з ближніми, бо не в усіх українців є дах над головою та можливість придбати продукти.

Читати детальніше...

Радіаційний фон на Івано-Франківщині в межах норми

   За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який проводиться спільно 18.03.22 1з фахівцями Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, в місті Івано-Франківську перевищень рівнів природних фонових значень не відзначалося.

Читати детальніше...

Ранні овочі і фрукти вже на прилавках

   Перші в цьому сезоні овочі, фрукти і зелень вже почали з’являтися на прилавках. 15.04.22 2Мало хто може встояти, щоб не покуштувати першу полуницю, купити пучок зелені. Але купуючи ранні фрукти та овочі слід пам’ятати про потенційну небезпеку, яку вони можуть в собі містити. А це нітрати і пестициди. Зауважимо, що рання продукція, вирощена в парниках і теплицях, містить у в 2-3 рази більше нітратів. Згідно з дослідженнями, зі свіжими овочами до організму людини потрапляє від 40 до 80 відсотків добової дози нітратів.

Читати детальніше...

Держпродспоживслужба продовжує контроль за пунктами харчування тимчасово переміщених осіб та членів територіальної оборони

   Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області забезпечує15.04.22 1постійний моніторинг дотримання санітарно-гігієнічних вимог як у пунктах організованого харчування осіб, які були вимушені покинути місця постійного перебування у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації, так і у пунктах харчування членів територіальної оборони.

Читати детальніше...