Головне меню

Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net

Увага ! Борщівник Сосновського: загроза здоров’ю людей і довкіллю

 Останніми роками значного поширення на території області набула небезпечна шкідлива дика рослина - Борщівни?к Сосно?вського (Heracleum sosnowskyi Manden). Atopic dermatitis child
   У борщівника Сосновського дуже отруйний сік, який викликає важкі опіки у людей і тварин. І стебла, і листя, і квіти борщівнику містять фурокумарин – речовину, що різко підвищує чутливість людського організму до ультрафіолетового випромінювання. Найсильніші опіки борщівник викликає при контакті з вологою шкірою у сонячні дні.

Читати детальніше...

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області застерігає:

       З початком грибного сезону в нашій області щороку реєструються випадки отруєнь неїстівними грибами серед населення, які призводять до важких,slide-6 а інколи навіть летальних випадків. Це такі гриби, як бліда поганка, мухомори, опеньки несправжні та багато інших. Для отруєння досить з'їсти половину поганки, а смертність від неї досягає більш як у 50 % випадків.

Читати детальніше...

Стан епізоотичної ситуації Африканської чуми свиней в Україні

porosyata-na-podvore

     Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє про те, що 24.05.2016 року в господарстві індивідуального сектору с. Могриця, Сумського району, Сумської області зареєстровано випадок африканської чуми свиней.
     Станом на 25.05.2016 року на території України в 2016 році зареєстровано 10 неблагополучних пунктів по африканській чумі свиней, в тому числі 8 домашні свині, 2 дикі свині на території Полтавської (3), Житомирської (1) Кіровоградської (1), Одеської (3), Хмельницької (1) та Сумської (1) областях. 
 

До відома операторів ринку

       До відома операторів ринку, які здійснюють виробництво,  реалізацію, та/або обіг харчових продуктів щодо забезпечення дотримання вимог  Закону України « Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», який набрав чинності з 20.09.2014 року.
  terreeЗгідно вимог статті 20  цього Закону  оператор ринку  зобов’язаний   розробляти , вводити в дію  та застосовувати  постійно діючі  процедури , що засновані на принципах системи  аналізу небезпечних  факторів  та контролю у критичних точках (система НАССР), а також забезпечувати належну  підготовку  з питань застосування постійно діючих процедур, що  базуються  на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, осіб, які є відповідальними за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів.
      З прикінцевих положень вимоги пункту 2 частини другої статті 20 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів"  набирають чинності для :
  -  потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей), - через три роки з дня, наступного за днем опублікування цього Закону (з 20.09.2017 року);
  -  потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких відсутні необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей), - через чотири роки з дня, наступного за днем опублікування цього Закону (з 20.09.2018 року);
  -  малих потужностей - через п’ять років з дня, наступного за днем опублікування цього Закону (з 20.09.2019 року).
      Оператори ринку в разі порушення вимог статті 64 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» несуть відповідальність в межах діяльності, яку вони здійснюють, за невиконання обов’язку щодо впровадження на потужностях постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), що тягне за собою накладення штрафу :
   - на юридичних осіб - у розмірі від тридцяти до сімдесяти п’яти мінімальних заробітних плат,
   - на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від трьох до п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат та зупинення роботи потужності
      

Перебування інспекторів ветеринарного нагляду Республіки Азербайджан в Україні та області

trdryu56u65
        В період з 15 по 22 травня 2016 року  в Україні перебували інспектори ветеринарного нагляду Республіки Азербайджан  з метою перевірки вітчизняних підприємств, виробників м’ясної та молочної  продукції на відповідність ветеринарно-санітарним вимогам і нормам для  експорту продукції до Азербайджану.   
      В нашій області проведено перевірку ПАТ «Івано-Франківський м’ясокомбінат», який  протягом  двох останніх років експортує м’ясну  продукцію в Республіку Азербайджан.
      Азербайджанською стороною дана позитивна оцінка роботі спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області та управління Держпродспоживслужби в м. Івано-Франківську щодо здійснення державного контролю за безпечністю харчових продуктів і визнано належну роботу служби по підготовці підприємства до інспектування, відзначено високий рівень знань та належне виконання обов’язків уповноваженою особою, якій делеговано повноваження щодо здійснення державного контролю за дотриманням необхідних гігієнічних вимог та  роботу групи НАССР щодо виробництва безпечної та якісної продукції.
       За результатами звіту перевірки заявлених підприємств державною службою ветнагляду Республіки Азербайджан буде надано перелік підприємств, яким дозволено експорт.
 

Гарячі новини

0304 n13 covid 19Враховуючи, що переважна частина працівників Держпродспоживслужби продовжує виконання своїх функцій безпосередньо на основних робочих місцях, з метою запобігання виникненню та розповсюдженню коронавірусної хвороби (COVID-19) закликаємо дотримуватися наступних додаткових до рекомендованих ВООЗ гігієнічних процедур під час перебування в установі:

1. Перед початком роботи помити руки з милом, висушити та обробити антисептиком для рук.

2. Дотримуватися безпечної відстані при спілкуванні, проведенні нарад, засідань, груповій роботі.

3. В кінці робочого дня проводити протирання поверхонь комп'ютера (клавіатура, "мишка").

4. Щоразу після користування дезінфікувати слухавку стаціонарного телефону, задіяні кнопки копіювальних та інших технічних пристроїв загального користування.

5. Ретельно слідкувати за утриманням в чистоті мобільних телефонів, а у разі необхідності передачі його третій особі забезпечити до та після використання його обробку антисептичною серветкою.

6. Звернути увагу на щільність розміщення працівників в кабінетах, за можливості тимчасово перерозподілити робочі місця.

7. Проводити провітрювання приміщень не рідше одного разу на годину, за можливості утримувати вікна частково відкритими.

8. Обов'язково залишати робоче місце на час обідньої перерви для проведення довготривалого провітрювання приміщення

Гаряча лінія

Вхід

Пошук

Календар

Червень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5