Головне меню

Подати звернення

Підсумки-2021: основні здобутки Держпродспоживслужби Прикарпаття

   Подаємо до уваги зацікавлених сторін інформацію про основні здобутки Головного 28.12. звіт шаблонуправління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за підсумками роботи в 2021 році.


 1. Розроблено і впроваджено «Регіональну інформаційно-освітню програму для посадових осіб територіальних громад в Івано-Франківській області», як інструменту підвищення компетентності посадових осіб територіальних громад і взаємодії органів місцевого самоврядування та Головного управління Держпродспоживслужби в області з питань ветеринарної медицини, безпечності харчових продуктів та дитячого харчування, нагляду за дотриманням санітарного законодавства, фітосанітарної безпеки, системи захисту споживачів, дотримання вимог щодо встановлення тарифів на комунальні послуги.

28.12. звіт фото1

 

28.12. звіт фото2

 

28.12. звіт фото3

 

28.12. звіт фото4


 2. У відповідності до «Регіональної цільової програми проведення лабораторно-діагностичних та лікувально-профілактичних робіт у сфері ветеринарної медицини та безпечності харчових продуктів» в області виділено кошти та придбано лабораторне обладнання на суму 1 млн. 396 тис. грн., зокрема:
 - автоматичний лічильник колоній та аналізатор зон інгібування Scan-4000 (для визначення чутливості мікроорганізмів до антибактеріальних препаратів);
 - лабораторний ротаційний випарювач у комплекті (для пробопідготовки харчових продуктів, сировини тваринного та рослинного походження, комбікормової сировини, комбікормів).
 Придбання новітнього обладнання сприятиме значному підвищенню ефективності роботи, якості та точності проведення лабораторних досліджень в Івано-Франківській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби.

 

28.12. звіт фото5

 

28.12. звіт фото6


 3. З метою покращення здійснення заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням санітарного законодавства, на базі патоморфологічного відділу створено сектор мікроструктурних досліджень. Підрозділ оснащено новітнім обладнанням, його персонал пройшов відповідне навчання та освоїв методики.
 Мікроструктурний аналіз – єдиний метод, що дає можливість ідентифікувати склад компонентів готової м’ясної продукції.
 Застосування цього методу дасть можливість виявляти фальсифікацію м’ясної продукції за рахунок введення малоцінних, непередбачених рецептурою добавок, що особливо важливо для харчоблоків освітніх закладів в контексті реформи шкільного харчування.

 

28.12. звіт фото7

 

28.12. звіт фото8
 4. Івано-Франківська міська державна лабораторія ветсанекспертизи отримала нове приміщення та обладнання.
 В Івано-Франківську під час реконструкції центрального ринку на площі 120 м. кв. облаштовано нову сучасну лабораторію ветсанекспертизи¸ в якій поведено капітальний ремонт, налагоджено інженерні комунікації, закуплено нові меблі та сучасне обладнання.
 Лабораторія пройшла акредитацію у відповідності до вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2017, що підтвердило відповідність лабораторії Стандарту у наступних напрямках діяльності:
 - відбір зразків, органолептичні, фізико-хімічні, мікроекономічні, радіологічні, овоскопічні дослідження відповідно до вимог стандартів;
 - метрологічне забезпечення випробувань;
 - експлуатація і обслуговування випробувального устаткування;
 - складання експертних висновків, звітів за результатами випробувань.
 Персонал лабораторії складають досвідчені та компетентні спеціалісти, котрі систематично проходять курси підвищення кваліфікації, внутрішні і зовнішні навчання, а також беруть участь у програмах міжлабораторних порівнянь.
 Створення такої лабораторії сприяє значному підвищенню ефективності роботи, а в кінцевому рахунку – якість та точність ветеринарно-санітарної експертизи забезпечує стійке санітарно-епідемічне благополуччя населення краю.

 

28.12. звіт фото9

 

28.12. звіт фото10

 

28.12. звіт фото11

 

28.12. звіт фото12


 5. Проведена значна робота щодо покращення умов праці працівників Головного управління Держпродспоживслужби в області.
 За рахунок власних надходжень проведено ремонт приміщень та облаштування території Івано-Франківського управління Головного управління Держпродспоживслужби в області.
 Всього використано 1 млн. 160 тис. грн.

 

28.12. звіт фото13

 

28.12. звіт фото14

 

28.12. звіт фото15

 

28.12. звіт фото16

 

 6. В 2021 році на базі управлінь та відділів (в районах та містах) Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області створено альтернативний механізм вирішення спорів між споживачами та суб’єктами господарювання під назвою «Платформа примирення», що дозволяє вирішити скарги споживачів в найкоротші терміни, при цьому не застосовувати адміністративний вплив на бізнес.
 За цей період на «Платформі примирення» вирішено 238 споживчих спорів та відшкодовано споживачам 188,83 тис. грн., що становить 30% від загальної суми відшкодованих коштів за неякісні товари та послуги.
 7. На виконання «Регіональної інформаційно-освітньої програми для посадових осіб територіальних громад в Івано-Франківській області» працівниками сектору контролю за регульованими цінами проведено 20 нарад у форматі «круглих столів» за участі представників 57 територіальних громад області з питань дотримання законодавства порядку формування та встановлення державних регульованих цін.
 Органами місцевого самоврядування прийнято рішення про встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та послуги з централізованого водовідведення з врахуванням рекомендацій Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, що дозволило попередити обрахування споживачів на рік всього на суму 1 млн. 074 тис. гривень.
 За результатами заходів державного нагляду (контролю) у сфері дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін повернуто споживачам послуг з централізованого водопостачання та водовідведення 731 099,12 грн. та попереджено обрахування споживачів у розрахунку на рік 21177769,53 грн.
 8. На сесії Івано-Франківської обласної ради розглянуто і схвалено «Регіональну цільову програму боротьби з карантинним бур’яном – амброзією полинолистою в Івано-Франківській області на 2022-2025 роки».
 Аналогічні програми працювали в області з 2017 року.
 Виконання даної програми дозволить підвищити експортний потенціал сільськогосподарських виробників області.

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук