Best pornstars Jamie Jackson, Tyler Nixon in Crazy Blowjob, Massage xxx clip Detention Clean Up XXX Home video of hot sex with Dasi West and her boyfriend PetiteHDPorn Tiny teen Janice Griffith fucked indian sex scandal hot desi gf fucked hard in style and riding on top of him indian cheating wife sucking husband friend in hotel room Anaar Beemar NueFliks India Porn Web Series xxx indian taboo sex move Sexy vadhina modda cheeke neighbour video xxx telugu sex
Рекомендації щодо недопущення поширення гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь
Надворі спекотне літо, період відпусток та літніх канікул для школярів. Оздоровчий період в розпалі, на Прикарпатті працюють 15 заміських закладів оздоровлення та відпочинку. Проте в гірських районах багато приватних садиб, які приймають людей на відпочинок, надаючи при цьому послуги з харчування.
Відключення електроенергії сприяє псуванню харчових продуктів та готових страв, які зберігаються в холодильниках. Тому в даний час треба насторожено ставитися до споживання продуктів, їх закупівлі, оскільки невідомо чи дотриманий температурний режим під час їх зберігання і реалізації, особливо при відключенні електроенергії в нічний час.
Керівникам приватних садиб, які планують здійснювати відпочинок організованих груп дітей, рекомендуємо звертатися до територіальних управлінь/відділів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області для здійснення безпечного відпочинку дітей.
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендує організаторам літнього відпочинку дітей, обираючи заклад харчування, звернути увагу:
- Чи обраний заклад харчування зареєстрований як оператор ринку харчових продуктів.
- Чи наявне в закладі харчування примірне чотиритижневе сезонне меню, погоджене територіальним органом Держпродспоживслужби.
- Чи наявні в закладі харчування результати лабораторних досліджень питної води.
- Чи мають працівники закладу особисті медичні книжки з пройденим періодичним медичним оглядом.
- Чи наявний перелік постачальників харчових продуктів в заклад харчування.
- Чи наявні в закладі харчування умови для дотримання технології приготування їжі та зберігання харчових продуктів в умовах відключення електропостачання (генератори тощо).
Щоб уникнути харчових отруєнь, рекомендуємо дотримуватись наступних правил:
- температура у холодильнику повинна бути не вище +4°, у морозильній камері – не вище -4°С (у холодильниках мають бути термометри для контролю температури в ньому);
- при відключенні електроенергії понад 4 години, у холодильник необхідно помістити контейнери з льодом для підтримки належної температури;
- при відключенні електроенергії не бажано зайвий раз відкривати дверцята холодильника та морозильної камери, щоб запобігти потраплянню теплого повітря;
- не підлягають подальшій реалізації продукти, що швидко псуються, якщо вони зберігалися в холодильнику при температурі вище +15°C протягом 4 годин або більше (м’ясо, птиця, морепродукти, молоко);
- розморожені харчові продукти заморожувати повторно заборонено;
- слід готувати страви у невеликій кількості, щоб їх спожити у день приготування і не залишати в холодильнику на наступний день;
- заборонено залишати на наступний день заправлені салати, а також не рекомендовано вживати без належного температурного режиму зберігання паштети, заливні страви, супи, соуси, млинці з м’ясом або сиром кисломолочним, січені вироби з м’яса, птиці, риби, картопляне пюре, відварені макаронні вироби;
- охолоджені страви, які зберігались при дотриманні відповідних температурних умов, слід споживати лише після повторної термічної обробки;
- не рекомендується закупляти харчові продукти, що швидко псуються, про запас (слід робити запас лише тих харчових продуктів, які не потребують спеціальних температурних умов зберігання (крупи) або найменше втрачають якість без холодильника).
- захищати харчові продукти від випадкових забруднень, від комах, гризунів та інших тварин.
- не брати в дорогу при здійсненні подорожі та на відпочинок продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські кремові вироби або інші продукти, що потребують охолодження при зберіганні);
- під час відпочинку з дітьми необхідно ознайомити дітей з правилами харчування та правилами дотримання особистої гігієни, особам, які супроводжують дітей, необхідно слідкувати за тим, щоб діти не споживали незнайомі дикорослі ягоди, гриби;
- перед приготуванням їжі та перед кожним споживанням її мити руки з милом;
- не вживати продукти і напої при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності та з протермінованими термінами зберігання;
- не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб; купуючи будь-які харчові продукти у торговельній мережі, маєте право вимагати у продавця документи, що підтверджують якість та безпеку продукції;
У разі виявлення будь-яких ознак кишкової інфекції (біль в животі, нудота, блювання, пронос, підвищена температура тіла тощо) необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи. Самолікування небезпечне для здоров’я!