Головне меню

Подати звернення

Запрошуємо на презентацію Єдиного державного реєстру домашніх тварин

   За ініціативи Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної служби України з 25.04.24 2питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Міністерства цифрової трансформації України запроваджується проєкт з проведення ідентифікації та реєстрації домашніх тварин.

  Проєкт передбачає створення Єдиного державного електронного реєстру для одержання оперативної та надійної інформації про домашніх тварин і задля забезпечення ветеринарного та епізоотичного благополуччя.
  У проекті беруть участь не тільки ветеринарні лікарі державних закладів ветмедицини, а й приватні ліцензовані ветеринарні лікарі (ФОПи та лікарі приватних закладів ветеринарної медицини), які спеціалізуються на домашніх тваринах. Вони зможуть працювати з Єдиним державним електронним реєстром і видавати ветеринарні паспорти державного зразка.
  Ця ініціатива є важливим кроком у вдосконаленні системи контролю над епізоотичною ситуацією та розвитку ветеринарної галузі в Україні.
  Держпродспоживслужба, як ініціатор проєкту, проводить інформаційну кампанію для ветеринарних лікарів у всіх областях України щодо роботи з Реєстром, на яких ви дізнаєтесь про:
  • мету і завдання Єдиного державного реєстру;
  • роль ветеринарів у проєкті;
  • функції та можливості реєстру;
  • порядок реєстрації домашніх тварин;
  • перелік ветеринарних систем, які залучені в проєкт.

  Зустріч для керівників державних та приватних закладів ветеринарної медицини Івано-Франківської області відбудеться у четвер, 2 травня, об 11:00 у конференц-залі Івано-Франківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини за адресою: вул. Шевченка, 1, с. Підлужжя, Івано-Франківський район.
  Спікер – Туяхов Михайло Федорович, заступник начальника відділу організації протиепізоотичних заходів управління здоров'я та благополуччя тварин, організації протиепізоотичних заходів Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
  Програма заходу:
  11:00-11:15 Реєстрація учасників
  11:15-12:00 Презентація проєкту
  12:00-12:15 Демонстрація процесу реєстрації тварин
  12:15-12:30 Презентація ветсистем
  12:30-13:00 Запитання гостей

  Участь у заході обов’язкова, за попередньою реєстрацією за посиланням: https://forms.gle/hESuLVQBfc9p4PC49

  Закликаємо вас взяти участь у зустрічі Держпродспоживслужби та сприяти ефективному впровадженню Єдиного державного реєстру.

25.04.24 2 1