Головне меню

Подати звернення

Спеціалісти Держпродспоживслужби провели моніторинг Івано-Франківського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей

   Кожна людина має права й обов’язки, які забезпечують її соціалізацію. Однак не у всіх цей процес 10.04.24 2відбувається в сімейному колі; існує вразлива і незахищена категорія людей літнього віку та дітей (діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, інші діти) опіку над якими здійснює держава.

  На території Івано-Франківської міської громади функціонує 8 закладів, що надають соціальні послуги людям літнього віку та дітям, що опинилися в складних життєвих обставинах.
  Як і будь-які інші суб’єкти господарювання, заклади соціального захисту незалежно від форми власності зобов’язані дотримуватися вимог законодавства про безпечність, сфери громадського здоров’я та санітарно-епідемічного благополуччя населення, інших нормативно-правових актів. Контроль за діяльністю закладів соціального захисту покладений на територіальні органи Держпродспоживслужби.
  Тож Івано-Франківським міським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області розпочато моніторинг закладів соціального захисту на території Івано-Франківської міської громади.
  Так 08 квітня 2024 року проведено моніторингове відвідування Івано-Франківського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей.
  Центр створений для тривалого (стаціонарного) або денного перебування дітей віком від 3 до 18 років, які опинились у складних життєвих обставинах. Дітям надається комплексна соціальна, психологічна, педагогічна, медична та інші види допомоги. Сьогодні під опікою закладу перебуває 26 дітей.
  Під час моніторингу встановлено, що в Івано-Франківському обласному центрі соціально-психологічної реабілітації діти перебувають під цілодобовим наглядом медичних або інших працівників, забезпечені харчуванням, засобами особистої гігієни, одягом відповідно до сезону. В разі потреби, дітям надається стаціонарна та амбулаторна медична допомога державними та комунальними закладами охорони здоров'я.
  За результатами моніторингу складено акт санітарно-епідеміологічного обстеження та встановлено, що територія закладу впорядкована, наявна зона відпочинку, облаштовано майданчик для збору твердих побутових відходів; наявні угоди з компанією-надавачем послуг з вивезення відходів.
  Харчоблок стаціонарний, забезпечений необхідним технологічним обладнанням та умовами для забезпечення технологічного процесу. Заклад забезпечує п’ятиразове харчування згідно затвердженого 4-тижневого сезонного меню.
  Медпункт закладу оснащено необхідним обладнанням та лікарськими засобами. Наявний ізолятор, облаштований відповідно до вимог. Весь персонал своєчасно проходить періодичні профілактичні медичні огляди.
  Моніторинг закладів соціального захисту триває, спеціалісти Держпродспоживслужби забезпечать надання їх керівництву рекомендацій щодо усунення недоліків, у разі їх виявлення.

10.04.24 2 фото1

10.04.24 2 фото2

10.04.24 2 фото3

Гаряча лінія

Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Пошук