Головне меню

Подати звернення

Завершується Всесвітній тиждень обізнаності про протимікробну резистентність – розповідаємо корисну інформацію для виробників і дистриб’юторів протимікробних засобів

   Продовжуємо розповідати про проблеми стійкості до протимікробних препаратів у 24.11.23 1Всесвітній тиждень обізнаності про протимікробну резистентність.
   Антибіотики залишаються основними лікарськими засобами боротьби із бактеріальними інфекціями у ветеринарній медицині. Але, саме неправильне і нераціональне використання протимікробних препаратів у ветеринарній та гуманній медицині є основною причиною появи антибіотикорезистентних штамів мікроорганізмів.

   В сьогоднішній інфографіці розглянемо рекомендації щодо виробництва протимікробних препаратів, їх оптової і роздрібної дистрибуції, а також виробництва лікувальних кормів.

  Нагадуємо, що в Україні використовуються лише зареєстровані протимікробні препарати.
  Забороняється використання ветеринарних протимікробних препаратів, що не відповідають вимогам законодавства про ветеринарну медицину та благополуччя тварин, а також термін придатності яких закінчився.
  Дбаймо про своє здоров’я та здоров’я наших тварин – у нас єдине здоров’я!
  Додатково. Інформаційні матеріали (буклети та постери), які розроблені з європейським проєктом EU4SaferFood, можна знайти на вебпорталі Держпродспоживслужби за посиланням: https://dpss.gov.ua/bezpechnist-harchovih-produktiv-ta-veterinarna-medicina/pamyatki-rekomendaciyi.
  Для зручності – всі матеріали опубліковано у форматі для друку.

24.11.23 1 фото1

Гаряча лінія

Календар

Пошук