Головне меню

Подати звернення

Про якість питної води в закладах освіти Івано-Франківської області

   Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області особлива увага 23.11.23 1приділяється контролю за якістю питної води в закладах освіти області.
   В 2023 році спеціалістами Івано-Франківської регіональної та міжрайонних державних лабораторій Держпродспоживслужби досліджено 571 пробу питної води за мікробіологічними показниками, з яких не відповідали гігієнічним вимогам 13 проб (2,3%) та 560 проб питної води за санітарно-хімічними показниками, з яких не відповідали гігієнічним вимогам - 8 проб (1,4%).

  Невідповідності питної води за санітарно-хімічними чи мікробіологічними показниками виявлялися у 3-х закладах освіти Коломийського району, 6-ти - Калуського району, 4-х - Косівського району та 6-ти - Івано-Франківського району.
  Усім закладам освіти, в яких виявлені невідповідності води питної, управліннями та відділами Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області були надані рекомендаційні листи щодо проведення очистки та дезінфекції колодязів, промивки водопровідних мереж, з повторним проведенням лабораторних досліджень води.
  Після відповідних заходів та за результатами повторних лабораторних досліджень вода питна в закладах освіти відповідає гігієнічним вимогам в Івано-Франківському приватному ліцеї «ІП СТЕП СКУЛ», Івано-Франківській приватній гімназії «Крила», філії Королівського ліцею с.Прибилів, Королівському ліцеї села Королівка, філії Обертинського ліцею с.Гавриляк, Копанківській гімназії, Луківській філії Сівка-Войнилівського ліцею, Перевозецькій гімназії, , ЗДО «Сонечко» села Спас Калуського району.
  Як позитивний приклад шляхів покращення якості питної води в закладі освіти слід навести Івано-Франківську приватну гімназію «Крила». В даному закладі встановлено фільтраційну систему очищення води, проведено монтаж фільтру пом’якшення води, встановлено сольовий бак для регенерації, ультрафіолетове знезараження води, накопичувальний бак для соматичної системи і осматичну систему з надтонкою очисткою води.
  Всім закладам освіти слід пам’ятати, що вода, яка постачається у заклад повинна відповідати вимогам Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН 2.2.4-171-10).
  Якість питної води в закладах освіти області знаходиться на постійному контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Гаряча лінія

Календар

Пошук