Головне меню

Подати звернення

Спеціалісти Держпродспоживслужби Івано-Франківщини взяли участь у онлайн-зустрічі з представниками Європейської комісії – експертами TAIEX

   24 травня 2023 року спеціалісти управління захисту прав споживачів та контролю за 26.05.23 1регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області взяли участь у онлайн-зустрічі з представниками Комісії ЄС (експертами TAIEX). До роботи були залучені також спеціалісти департаменту захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Дежпродспоживслужби та Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

  Основною метою місії TAIEX є надання Європейській Комісії попередніх результатів оцінки стану готовності України до підписання угоди про оцінку відповідності (ACAA).
  Дана місія TAIEX зосереджена на сфері ринкового нагляду та наданні оцінки впровадження, правозастосування адміністративної та людської спроможності, а також інституційної бази для правильного здійснення ринкового нагляду.
  Під час онлайн-зустрічі обговорено ряд важливих питань, серед яких:
  - кількість персоналу для контролю за виконанням технічних регламентів України, що впроваджують вимоги директиви ЄС, підбір, навчання та нагляд інспекторів;
  - стандартні процедури проведення перевірки, повноваження та коригувальні заходи;
  - порядок відбору проб, наявність випробувальних лабораторій;
  - щорічне планування ринкового нагляду та ризик-орієнтований підхід під час перевірки;
  - кількість та результати перевірок у відповідних секторах, кількість фізичних та лабораторних перевірок;
  - інформування суб'єктів господарювання про їх зобов'язання;
  - кількість територіальних органів та їх регіональний розподіл;
  - співпраця з митними органами та іншими органами ринкового нагляду (на національному та міжнародному рівнях);
  - вжиття заходів щодо подолання корупції.
  Особливу увагу приділено заходам запобігання появи на ринку продукції, яка становить загрозу для навколишнього середовища, підвищення ефективності системи запобігання надходженню небезпечних, фальсифікованих товарів або товарів неналежної якості на споживчий ринок з метою забезпечення належного рівня захисту прав споживачів.

26.05.23 1 фото1

Гаряча лінія

Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Пошук