Головне меню

Подати звернення

Проведіть захисні обприскування насаджень самшиту від самшитової вогнівки

   Минулого року гусениці самшитової вогнівки завдали значної шкоди вічнозеленим насадженням.18.05.23 1
    Аномально тепла зима сприяла перезимівлі шкідника. Сьогодні спостерігається вихід гусениць вогнівки із зимуючих коконів та пошкодження кущів самшиту. З підвищенням температурного режиму і розвитком гусениць, шкідливість значно посилиться.

  Ознаками заселення кущів гусеницями вогнівки є наявність павутини, на листках рослини з’являються скупчення шкурок від личинок, екскременти, на гілках, листках, найчастіше у скупченнях павутини наявна велика кількість гусениць. Продукти життєдіяльності гусениць нерідко наявні на землі під кущами.
  Для недопущення інтенсивних пошкоджень вогнівкою, спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини рекомендують обстежити насадження самшиту та при виявленні гусениць першого покоління – провести захисні обприскування препаратами, які рекомендовані «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».
  Обробляти кущі слід ретельно, також і з внутрішнього боку, оскільки гусениці сховані у гущі листків і павутині. При цьому має бути потужний струмінь оприскувача, щоб препарат проникав у середину куща.
  Забороняється застосування пестицидів для захисту зелених насаджень на територіях лікувально-профілактичних і дитячих установ, спортивних майданчиків, підприємств харчової промисловості, а також усередині густонаселених житлових кварталів.
  При проведенні обробок у населених пунктах, необхідно дотримуватись вимог «Державних санітарних правил «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» (ДСанПіН 8.81.2.001-98) та правил особистої гігієни.

Гаряча лінія

Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Пошук