Головне меню

Подати звернення

В Україні обмежено вміст фосфатів у мийних засобах

   З метою збереження безпечності навколишнього середовища і здоров’я 12.04.23 1громадян в Україні поетапно обмежується допустимий вміст фосфатів та інших сполук фосфору в мийних засобах.
   Так, з 31 грудня 2023 року набувають чинності зміни до Технічного регламенту мийних засобів, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 2 червня 2021 року №575, якими передбачено:

  ● зменшення допустимого рівня використання фосфатів в мийних засобах;
  ● на зміну терміну «пральний порошок» з’являється термін «побутовий мийний засіб» - засіб, що використовується у побутовій сфері для прання, миття та очищення;
  ● до переліку мийних засобів, для яких встановлюються обмеження у частині використання фосфоровмісних речовин, додаються засоби, що використовуються:
  - у промислових пральних та посудомийних машинах,
  - у побутових пральних та посудомийних машинах,
  - для ручного миття, прання та очищення,
  - інші мийні засоби.

  Ознайомитися з обмеженнями щодо вмісту фосфору в мийних засобах, затверджених Додатком 1 Технічного регламенту мийних засобів в редакції постанови КМУ від 02.06.2021 р. № 575 можна за посиланням.
  Водночас Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує, що до кінця поточного року діють обмеження, встановлені у Технічному регламенті мийних засобів, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2008 року №717.
 Інформація про діючі обмеження представлена в інфографіці, розробленій Держпродспоживслужбою.

12.04.23 1 фото1

12.04.23 1 фото2

Гаряча лінія

Календар

Пошук