Головне меню

Подати звернення

На Прикарпатті радіаційний фон та радіологічні показники у харчових продуктах в межах норми

   За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який 13.1.23проводиться спільно з фахівцями Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, в місті Івано-Франківську перевищень рівнів природних фонових значень не відзначалося.

  За результатами аналізу вимірювань, природний радіаційний фон на Прикарпатті можна визнати радіаційно безпечним.
  Показник потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання (радіаційний фон) на території міста Івано-Франківська станом на 13 січня 2023 року становить 0,12 мкЗв/год. (при пороговому значенні 0,32 мкЗв/год.). За вказаний період радіаційний фон є таким, який не перевищує властивий для цієї території природний фон.
  Крім того фахівцями державних лабораторій Держпродспоживслужби Івано-Франківської області здійснюється лабораторний контроль радіологічних показників у харчових продуктах:
  ● на агропродовольчих ринках:
  - овочі (середній вміст Cs – 28,62-32,22 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг));
  - фрукти (середній вміст Cs – 52,40-56,18 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг)).
  ● на промисловому виробництві харчових продуктів:
  - кукурудза (середній вміст Cs – 2,43 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St – 2,96 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
  - м'ясо яловичини (середній вміст Cs – 2,41 Бк/кг (при нормі 200 Бк/кг), St – 2,67 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
  - яєчний порошок (середній вміст Cs – 5,11 Бк/кг (при нормі 400 Бк/кг), St – 4,90 Бк/кг (при нормі 100 Бк/кг));
  - оселедець солений (середній вміст Cs – 2,90 Бк/кг (при нормі 150 Бк/кг), St – 2,77 Бк/кг                (при нормі 35 Бк/кг));
  - м'ясо та субпродукти курячі (середній вміст Cs – 2,37-2,61 Бк/кг (при нормі 200 Бк/кг), St –               2,74-5,53 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг)).

Гаряча лінія

Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Пошук