Головне меню

Подати звернення

Держпродспоживслужба провела онлайн-семінар з питань організації харчування в закладах дошкільної освіти міста Івано-Франківська

   29 листопада 2022 року спеціалісти управління державного нагляду за дотриманням 30.11.22 2санітарного законодавства та Івано-Франківського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели практичний семінар у онлайн-форматі з керівниками та медичними сестрами закладів дошкільної освіти міста Івано-Франківська.

  На семінарі вкотре обговорено нормативно-правові акти щодо організації харчування дітей в закладах освіти; розібрано помилки, які найчастіше трапляються при складанні примірних сезонних меню; наголошено на необхідності посилення контролю за роботою холодильного обладнання та умовами зберігання продуктів харчування, котрі швидко псуються, особливо в умовах відсутності електроенергії.
  Профілактика харчових отруєнь в організованих дитячих колективах та забезпечення дітей безпечним та якісним харчуванням є одним із важливих питань роботи закладу освіти в умовах воєнного стану.
  Тому в даних умовах одним з пріоритетів роботи Держпродспоживслужби є забезпечення здійснення заходів державного нагляду (контролю) за організацією харчування у закладах дошкільної та загальної середньої освіти, у тому числі профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь у відповідності до Плану дій Уряду, Указу Президента України від 07.12.2019 №894 «Про невідкладні заходи щодо покращення здоров’я дітей», постанови КМУ від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».
  Кінцевою метою реформи є впровадження сучасних стандартів з організації харчування, внесення коректив в примірні меню відповідно до сезонності продуктів харчування з урахуванням нових рецептур, розроблення нових технологічних карток для приготування страв, покращення матеріально-технічної бази їдальнь (харчоблоків) закладів освіти, стану організації харчування учнів та вихованців, розбудова системи здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок.

Гаряча лінія

Календар

Листопад 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Пошук