Головне меню

Подати звернення

Працівниками Держпродспоживслужби завершено обстеження ячменю для експорту в Китайську Народну Республіку

   Незважаючи на всі наявні складнощі та ситуацію в Україні, фермери проводять кампанію зі збору 07.07.22 2урожаю 2022 року і власними силами роблять усе можливе для забезпечення продовольчої безпеки в Україні та світі.


  Сьогодні в Івано-Франківській області повністю завершились обстеження посівів ячменю, який планується експортувати до Китайської Народної Республіки, – державні фітосанітарні інспектори провели обстеження на площі 1610 га.
  Обстеження проводились на виявлення регульованих шкідливих організмів та інших шкідливих організмів, що знаходяться під карантинним контролем Китайської Народної Республіки, та встановлення статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від Tilletia controversa (Карликова сажка пшениці), на відповідність Протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю з України до Китаю між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекції та карантину Китайської Народної Республіки.
  Статус місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від Tilletia controversa, встановлено на 41 полі.
  Головні умови для експорту – це відсутність регульованих шкідливих організмів в посівах ячменю у вегетаційний період та їх відсутність у партії зерна безпосередньо перед відправленням до КНР.
  Тому, експортерам, які планують експортувати кукурудзу та сою врожаю 2022 року до Китайської Народної Республіки, заздалегідь потрібно подбати про вчасне виконання фітосанітарних вимог та проведення всіх необхідних фітосанітарних процедур.
  Для цього потрібно звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області зі заявою встановленого зразка та необхідним додатковим пакетом документів. Для уточнення необхідної інформації щодо фітосанітарних вимог та пакету документів, експортер може звернутись до управління фітосанітарної безпеки.
  Слід зазначити, що обстеження на виявлення деяких регульованих шкідливих організмів проводиться в певний період вегетації рослин, а не після збирання врожаю. І важливо цей момент не упустити та завчасно звернутись до Держпродспоживслужби.

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук