Best pornstars Jamie Jackson, Tyler Nixon in Crazy Blowjob, Massage xxx clip Detention Clean Up XXX Home video of hot sex with Dasi West and her boyfriend PetiteHDPorn Tiny teen Janice Griffith fucked indian sex scandal hot desi gf fucked hard in style and riding on top of him indian cheating wife sucking husband friend in hotel room Anaar Beemar NueFliks India Porn Web Series xxx indian taboo sex move Sexy vadhina modda cheeke neighbour video xxx telugu sex
Рекомендації щодо функціонування туристичних баз та «зелених садиб»
З початку літа на Прикарпатті розпочався оздоровчий сезон, коли з різних куточків України в нашу область приїжджають на відпочинок окремі громадяни та групи туристів, особливо дітей.
Важливо щоб відпочинок проходив без ускладнень, травм, харчових отруєнь та інфекційних захворювань. Адже в минулому році спеціалістами Держпродспоживслужби області в ході проведених 487 моніторингових обстежень було виявлено 22 заклади, які надавали послуги розміщення і харчування організованих груп дітей без будь якого права на цей вид діяльності. Внаслідок чого в цих закладах було зареєстровано 5 випадків харчових отруєнь та інфекційних захворювань.
З цією метою Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області надає рекомендації щодо розміщення, влаштування та утримання туристичних баз та зелених садиб.
Вказані заклади мають бути зареєстровані в територіальному органі місцевого самоврядування та здійснювати підприємницьку діяльність у відповідності до чинного законодавства України.
Відповідний орган місцевої влади має здійснювати заходи по контролю та координації оздоровчої кампанії на території громади.
Порядок відкриття оздоровчих закладів для дорослих та сімейного типу, в тому числі будинків відпочинку, пансіонатів та комплексів цих закладів, туристичних баз, туристичних притулків, баз відпочинку тощо регламентується розділом 7 ДержСанПіН «Розміщення, улаштування та експлуатація оздоровчих закладів», затверджених наказом МОЗ України від 19.06.1996 р. №172.
Зазначеним нормативним документом передбачається перевірка готовності оздоровчого закладу до відкриття за участі територіальних органів Держпродспоживслужби.
З питань проведення перевірки закладів стосовно визначення їх готовності до початку оздоровчого сезону керівникам (засновникам) оздоровчих закладів для дорослих та сімейного типу необхідно звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.
У період підготовки до відкриття оздоровчих закладів для дорослих та сімейного типу, звертаємо увагу на необхідність проведення заходів, спрямованих на приведення закладів оздоровлення у відповідність з вимогами санітарного законодавства та створення санітарно-гігієнічних умов для організації безпечного і ефективного оздоровлення, а саме :
- впорядкувати, привести в належний стан та обладнати територію оздоровчого закладу, місця відпочинку відповідно до санітарно-гігієнічних вимог. Провести ремонт інвентаря та санітарно-технічного обладнання;
- перевірити стан водопровідної мережі, при потребі провести профілактичний ремонт мереж та їх дезінфекцію;
- забезпечити перед відкриттям закладів проведення необхідних лабораторних досліджень проб питної води на відповідність вимогам ДСанПіН. При незадовільних результатах лабораторних досліджень, вжити відповідних заходів (повторна промивка, дезінфекція мережі);
- при наявності басейнів (закритого чи відкритого типу) забезпечити проведення відбору проб води для лабораторного дослідження;
- організувати місця видалення та зберігання побутових відходів, укласти угоду на їх своєчасне видалення;
- здійснити заходи щодо недопущення на територію закладу безпритульних тварин, присутність вартових собак за умови спеціального утримання;
- укласти угоду на надання медичних послуг закладу кваліфікованим медичним персоналом;
- забезпечити допуск до роботи персоналу за наявності даних про проходження періодичного медичного огляду;
- придбати достатній запас засобів для дезінфекції при наявності необхідної супроводжуючої документації (сертифікатів, методичних вказівок, висновків держсанепідекспертизи);
- забезпечити проведення робіт з дератизації та дезінсекції (наявність договорів, актів виконаних робіт).
При наданні послуг з організованого харчування необхідно:
- бути зареєстрованим як оператор ринку харчових продуктів;
- харчоблок повинен мати необхідний набір виробничих та складських приміщень;
- необхідно дотримуватись поточності технологічних процесів, не допускати перехресту потоків сировини та готової продукції, чистого та брудного посуду;
- забезпеченість закладу холодним та гарячим водопостачанням, наявність резервного запасу питної води, в тому числі бутильованої;
- наявність необхідного холодильного обладнання, його справність, контроль температурного режиму;
- достатня кількість та справність технологічного обладнання;
- наявність умов для миття посуду, наявність достатньої кількості мийних ванн, інструкції з миття посуду;
- забезпеченість достатньої кількості столового та кухонного посуду, без пошкоджень, не використовувати посуд, який не призначений для контакту з харчовими продуктами;
- наявність супровідних документів на харчові продукти (товаро-транспортні накладні, сертифікати якості і т.д.);
- створення умов для дотримання особистої гігієни персоналу (санвузол, рукомийник, мило, деззасіб, одноразові рушнички), наявність приміщення для зберігання особистого та санітарного одягу;
- дотримання термінів придатності харчових продуктів;
- дотримання товарного сусідства при зберіганні харчових продуктів, сировини чи напівфабрикатів;
- наявність достатньої кількості розроблювального інвентарю, його маркування, використання за призначенням;
- забезпеченість прибиральним інвентарем, його маркування та використання за призначенням.
- наявність механічних засобів по боротьбі з комахами (мухами, тарганами) і гризунами (москітні сітки, прилади для відлякування шкідників) ;
- зберігання добових проб (при організованому харчуванні).
Лише за умови виконання всіх вище перерахованих вимог дозволяється робота вказаних оздоровчо-відпочинкових закладів. Протягом всього оздоровчого сезону на Прикарпатті працівниками Головного управління Держпродспоживслужби області спільно з представниками органів місцевого самоврядування будуть проводитись комісійні обстеження дотримання санітарного законодавства та законодавства у сфері безпеки харчової продукції і створення безпечних умов перебування людей у відпочинкових закладах області.