Головне меню

Подати звернення

Тимчасова процедура щодо переміщення домашніх тварин до ЄС (Польща, Словаччина та Угорщина) під час тривання збройного конфлікту

В ситуації масового переміщення людей з території України до Польщі (ЄС) під час воєнного стану 10.05.22 3або евакуації з України, Ветеринарною службою Польщі тимчасово впроваджені правила переміщення домашніх тварин в супроводі їх власників або опікунів (уповноважені особи). Умови можуть бути змінені, дивіться офіційний сайт.


Правила переміщення домашніх тварин (коти, собаки, фрески) з документами:
• тварина ідентифікована за допомогою мікрочіпу;
• тварина вакцинована від сказу (щеплення діє;
• тварина має актуальний результат серологічного тесту для визначення антитіл до збудника сказу;
• тварина має дійсний паспорт європейського зразка або сертифікат про стан здоров’я, який видається ветеринарними установами Держпродспоживслужби.
Якщо одна або кілька з вищевказаних вимог не виконані, власник тварини має два варіанти на перетин кордону з Польщею.
У ситуації, якщо власник може вказати адресу місця перебування тварини в Польщі (родина, друзі, готель), необхідно:
1. мати заповнену декларацію (заявку) за зразком з офіційного сайту;
2. інформація про місце перебування передається відповідному повітовому (районному) ветеринарному лікарю;
3. ветеринарний лікар здійснює ідентифікацію тварини (чіпування в разі його відсутності), вакцинацію проти сказу (якщо немає щеплення), дослідження для визначення титру антитіл до збудника сказу і вже після отримання результатів дослідження на тварину видаються документи, що підтверджують виконання зазначених вимог.
У ситуації, якщо власник не може вказати адресу місця перебування тварини в Польщі, необхідно:
1. мати заповнену декларацію (заявку) за зразком з офіційного сайту;
2. офіційний ветеринарний лікар проводить маркування і щеплення тварин у місці тимчасового перебування тварини разом з власником/опікуном після перетину кордону;
3. витрати, пов’язані з вищезазначеними діями, покриваються з державного бюджету Республіки Польща.
  Для тваринок віком 8 місяців вимагається тільки заповнена заявка.
  Інші види домашніх тварин (гризуни, кролики, земноводні, рептилії, безхребетні, декоративні водні тварини) тимчасово звільняються від отримання дозволу Головного ветеринарного лікаря Республіки Польщі.
  Види, на які поширюються Вашингтонська конвенція CITES узгоджується з національною адміністрацією Республіки Польщі.
Словаччина
На офіційному сайті ветеринарної служби Словаччини доступна форма заяви для в’їзду до Словаччини, яка підлягає заповненню власниками тварин та наданню її при перетині контролю посадовим особам Словацької Республіки (надзвичайні обставини вступу до ЄС з домашніми тваринами), доступна за посиланням https://www.svps.sk/zakladne_info/El_Tlaciva.asp?hot=u1 «пункт 10, українською, англійською та словацькою мовами».
Угорщина
Запроваджено систему в’їзду з України з тваринами, яка вимагає лише реєстрації при перетині кордону шляхом заповнення власниками тварин та надання її при перетині контролю посадовим особам.
Відповідна форма доступна на офіційному сайті Ветеринарної служби Угорщини.
Звертаємо увагу, тварину будуть вакцинувати проти сказу безпосередньо при перетині кордону за рахунок бюджету Угорщини, якщо вона не вакцинована або у неї відсутні підтверджуючі документи.
Після прибуття до іншої країни члена ЄС, якщо країною вашого призначення не є Угорщина, Словацька Республіка та Республіка Польща, необхідно невідкладно поінформувати місцеву ветеринарну службу про місце свого перебування.

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук