Головне меню

Подати звернення

Установи ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Прикарпаття забезпечують стабільну та контрольовану епізоотичну ситуацію

   Від початку повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ на територію України 29.04.22 1Івано-Франківщина прихистила велику кількість наших громадян, котрі були змушені виїхати з окупованих територій та регіонів через бойові дії. Багато з них взяли з собою домашніх тварин, що потребують систематичної кваліфікованої допомоги та ветеринарного огляду.

  Усі установи ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Прикарпаття працюють в штатному режимі. Вони розташовані в приміщеннях районних державних лікарень ветеринарної медицини (за колишнім адміністративним поділом), дільничних лікарень та дільниць державної ветеринарної медицини, частина – у приміщеннях територіальних громад.
  Тож за необхідності консультації чи ветеринарної допомоги для тварини – звертайтесь до державних установ ветеринарної медицини Держпродспоживслужби області.
  Установи ветеринарної медицини надають широкий спектр ветеринарних послуг, зокрема:
  - консультація лікаря ветеринарної медицини;
  - вакцинація тварин;
  - лікувально-профілактичні обробки;
  - проведення лабораторно-діагностичних послуг;
  - оформлення ветеринарно-санітарного паспорта встановленого взірця;
  - надання лікувальної допомоги, в т. ч. хірургічна допомога;
  - проведення дезінфекції, дезінсекції, дератизації;
 - лабораторіями ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчих ринках проводиться ветеринарно-санітарний огляд та експертиза харчових продуктів тваринного та рослинного походження.
  Завдяки своєчасному та кваліфікованому здійсненню профілактичних заходів, епізоотична ситуація в Івано-Франківській області є стабільною та контрольованою.
  Сьогодні територія регіону є благополучною щодо інфекційних хвороб тварин, зокрема таких як африканська чума свиней, грип птиці, сказ, лейкоз, туберкульоз, бруцельоз тощо.
  З початку 2022 року спеціалістами державної ветеринарної служби оздоровлено 8 неблагополучних пунктів по сказу тварин.
  Фахівцями ветеринарної медицини продовжується проведення протиепізоотичних заходів, відповідних діагностичних досліджень, щеплень тварин.
  З метою недопущення виникнення і розповсюдження небезпечних хвороб, зокрема хвороб, спільних для людей та тварин, звертайтесь до державних установ ветеринарної медицини для проведення вашим тваринам необхідних діагностичних досліджень та профілактичних вакцинацій.
  Не залишайте свої улюбленців без нагляду та напризволяще. Без вагань при евакуації забирайте їх з собою, або прилаштовуйте на перетримку у надійних громадських об'єднаннях та волонтерів.

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук