Головне меню

Подати звернення

Термінове сигналізаційне повідомлення: посівам озимого ріпаку загрожують шкідливі організми

   Підвищення температури повітря сприяє заселенню та активізації шкідливості в посівах 27.04.22 1ріпаку хрестоцвітих блішок, імаго квіткоїда, прихованохоботника та заселення ними посівів, шкідливість яких може бути значною.


  Під час проведення фітосанітарного моніторингу посівів озимого ріпаку, спеціалістами відділу прогнозування, фітосанітарної діагностики та аналізу ризиків Головного управління Держпродспоживслужби Прикарпаття відмічено живлення вищезазначених шкідників у допороговій чисельності. Надалі їх чисельність зростатиме і може завдати значної шкоди посівам.
  Для встановлення чисельності шкідників у господарствах рекомендуємо організувати обстеження посівів ріпаків і за перевищення шкідниками ЕПШ в період утворення бутонів – початок цвітіння - ріпакового квіткоїда - 1-2 жуки на рослину; стеблового капустяного прихованохоботника – 2 жуки на 40 рослин (або 20 жуків на жовту чашку за 3 дні) на насіннєвих та призначених на технічні цілі посівах, провести боротьбу з шкідниками використовуючи інсектициди згідно «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні», суворо дотримуючись регламентів їх використання та вимог охорони праці й навколишнього середовища.
  Крім того при підвищенні температури у посівах спостерігатиметься весняне ураження рослин пероноспорозом, альтернаріозом, фомозом.
  Рекомендуємо разом з інсектицидами в бакові суміші добавляти фунгіциди - дозволені «Переліком…».
  Згідно Закону України «Про бджільництво», необхідно не пізніше ніж за три доби до початку обробки попередити про це органи місцевого самоврядування, пасічників, пасіки яких знаходяться в радіусі до 10 (десяти) кілометрів від оброблюваних площ. При цьому повідомляється дата обробки, назва препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату.
  Під час проведення захисних заходів потрібно дотримуватися правил техніки безпеки та керуватися Державними санітарними правилами ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві».

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук