Головне меню

Подати звернення

Як безпечно придбати товар через інтернет-магазин

   До управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби 16.02.22 2у Івано-Франківській області надходять численні звернення (скарги) споживачів стосовно порушення суб’єктами господарювання прав споживачів під час реалізації продукції на замовлення поза торгівельними або офісними приміщеннями, тобто продаж товарів через мережу інтернет-магазинів.

 Навіть якщо ви обрали собі певний товар на сайті інтернет-магазину, обов’язково слід вимагати від продавця надання повної інформації про товар, оформлення договору купівлі-продажу.

 Лише при наявності таких документів спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби зможуть допомогти споживачам повернути кошти (обміняти неякісний товар).
 Порушення прав споживачів виявляються зазвичай у тому, що суб’єкт господарювання (продавець) всупереч вимогам Закону України «Про захист прав споживачів» належним чином не оформлює правові відносини зі споживачем.
 Тобто, продавець не надає споживачу документ, який засвідчує факт укладання договору, що надалі буде підставою для виникнення конфліктної ситуації. В такому договорі має бути інформація про товар, його ціну, (враховуючи плату за доставку), гарантійні зобов’язання та інші послуги, пов’язані з утриманням чи ремонтом товару, інші умови постачання та дотримання договору (якщо він передбачає періодичні поставки товару), вартість телекомунікаційних послуг (якщо вона відрізняється від граничного тарифу), період прийняття пропозиції, порядок розірвання договору.
 Якщо договору про інтернет-придбання у вас немає, управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби у Івано-Франківській області не в змозі вам допомогти та вплинути на правопорушника, адже в такому разі невідомо, хто саме продав вам неякісний чи не існуючий товар.
 Найбільшою проблемою є брак інформації про найменування та місцезнаходження продавця.
 Відповідно провести перевірку в цьому випадку немає можливості, так як відповідно до ст.26 Закону України «Про захист прав споживачів», розшук суб’єктів господарювання до повноважень Держпродспоживслужби та його територіальних управлінь не входить.
 Якщо ж документи купівлі-продажу у вас є і ви стали жертвою недобросовісного продавця, звертайтесь до Головного управління Держпродспоживслужби у Івано-Франківській області з письмовим зверненням, долучивши усі необхідні документи за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Берегова,24, або за тел. 0342-559617.

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук