Головне меню

Подати звернення

«‎Україна не повинна відставати від ЄС у ставленні до використання пестицидів, харчових добавок та добрив»‎, - Владислава Магалецька

   Європейський Союз провадить політику більш пильного відношення до використання 14.01.22 1пестицидів, харчових добавок та добрив. Україна має не відставати від ЄС у цьому питанні. Про це зазначила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька у коментарі виданню liga.net.

 «‎У світі змінюється філософія економічного розвитку, яка тепер тісно пов’язана із екологічністю. Що вчора було звичним, сьогодні змінюється до невпізнанності. Це тому, що відбувається новий технологічний стрибок. Зміни, в тому числі, включають в себе відмову від багатьох звичних хімічних сполук й переходу до здорового харчування», - підкреслила Владислава Магалецька.
 Так, сьогодні фахівці Держпродспоживслужби активно залучені до впровадження європейських норм в секторі якості води, використання пестицидів, харчових добавок, використання БАДів на ринку України.
 За словами Голови Держпродспоживслужби, цього року Україна зробила два дуже важливих кроки в питаннях створення нових стандартів здорового життя за європейськими нормами:
 - перший – це нові стандарти щодо вмісту у продуктах хімікату хлорпірифосу;
 - другий – обмеження вмісту фосфатів у мийних засобах.
 «‎Ці два рішення позитивно впливатимуть як на ситуацію із якістю води, так і на здоров’я українців загалом. На черзі – встановлення нових стандартів якості води, формування переліку пестицидів та харчових добавок виключно за принципом відповідності європейським нормам, приведення інших нормативів до стандартів Євросоюзу», - зазначила Владислава Магалецька.
 (за матеріалами сайту Держпродспоживсулжби https://dpss.gov.ua/)

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук