Головне меню

Подати звернення

Як не захворіти на ботулізм

  Харчовий ботулізм – це харчове отруєння, зумовлене потраплянням в організм з 21.05.25 1їжею ботулінічного токсину та характеризується важким ураженням нервової системи. Ботулінічний токсин – це одна з найсильніших отрут, що зустрічаються в природі. Найчастіше збудника ботулізму можна виявити в консервованому м’ясі, овочах, грибах, солоній і копченій рибі домашнього приготування, Характерно, що спори збудника ботулізму знаходяться в зараженому продукті не рівномірно, а зосереджені у визначених ділянках. Тому з однієї банки або одну і ту ж копчену рибу може їсти вся сім’я, а захворіти можуть лише один або кілька людей, які споживають в їжу ті ділянки консерви, в яких були спори збудника та ботулінічний токсин.

Читати детальніше...

На Івано-Франківщині провели форум з питань дотриманням антитютюнового законодавства

  16 травня 2025 року спеціалісти управління захисту прав споживачів та контролю за регульованим 20.05.25 1цінами Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели форум «ТЮТЮН OFF» - Державний контроль як інструмент захисту прав громадян від шкідливого впливу тютюну: формування безпечного простору для життя.

Читати детальніше...

Встановлення факту отруєння бджіл

  Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує, що у випадку 19.05.25 1масової загибелі бджіл власник зареєстрованої пасіки має право звернутися до органів місцевого самоврядування з відповідною заявою та вимогою фіксації випадку отруєння бджіл.

Читати детальніше...

Вузькозлатка ясенева смарагдова – небезпечний карантинний шкідник. Шляхи розповсюдження.

  Продовжуємо інформувати про вузькозлатку ясеневу смарагдову. Карантинний статус та 16.05.25 2розповсюдження в світі. A. planipennis входить до списків регульованих шкідливих організмів Європейської та Середземноморської організації захисту рослин (EPPO), Європейського Союзу (EU), Євразійської Економічної Комісії (EAEU).

Читати детальніше...

Експортерам та імпортерам рослинної продукції: сьогодні з 18:00 в системі PHIS будуть проводитись технічні роботи

  Держпродспоживслужба інформує, що з метою впровадження оновлень до 16.05.25 1інформаційної автоматизованої системи «Phytosanitary Inspection System» (PHIS), в період з 16 по 18 травня 2025 року в системі PHIS будуть проводитись технічні роботи.
  Орієнтовний період проведення технічних робіт:
  з 18:00 16 травня до 20:00 18 травня 2025 року.

Читати детальніше...