Головне меню

Подати звернення

Держпродспоживслужба застерігає від отруєнь грибами

   Грибний сезон на Прикарпатті розпочато. В лісах області почали з’являтися перші літні гриби. 28.06.22 1На жаль, щороку в нашій області реєструються один-два десятки випадків отруєнь грибами, з них окремі випадки закінчуються смертю. Особливо сумно те, що часто трапляються випадки отруєнь грибами серед дітей, інколи навіть малолітніх.

Читати детальніше...

Україна – кандидат на вступ до Європейського Союзу

   Україна – кандидат на вступ до Європейського Союзу! Вітаємо всіх з цим історичним рішенням 27.06для нашої країни!
  Протягом останніх років Україна впроваджувала національну систему контролю за якістю та безпечністю харчових продуктів, еквівалентну системі Європейського Союзу, що базується на важливому принципі забезпечення контролю «від лану до столу». Багато було зроблено й для адаптації українського законодавства до нормативів ЄС в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Читати детальніше...

Що підготувати на перекус дітям під час перебування в групах дозвілля

   В Івано-Франківській області на базі загальноосвітніх та позашкільних закладів освіти, закладів культури, 27.06.22 3спорту та туризму тощо проводяться освітні, спортивні, культурні заходи для дітей.

Читати детальніше...

В Тлумацькій громаді – випадок сказу кота

   Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби в Івано-Франківській27.06.22 2 області встановлено сказ кота (вік 3 роки), який належав громадянину с. Петрилів Тлумацької міської громади Івано-Франківського району Івано-Франківської області.

Читати детальніше...

Рекомендації щодо профілактики харчових отруєнь в літню пору

   З настанням літнього сезону більшість громадян мріє про відпочинок, відпустки. Літо – це можливість 27.06.22 1розширити раціон вживання різноманітних фруктів і овочів, наситити організм вітамінами. Разом з тим, влітку збільшується ризик виникнення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних хвороб. Адже спека створює ідеальні умови для поширення збудників, що викликають захворювання на кишкові інфекції. В організм здорової людини збудники гострих кишкових інфекцій потрапляють із забрудненими харчовими продуктами та питною водою, а також через брудні руки при недотриманні правил особистої гігієни.

Читати детальніше...