Головне меню

Подати звернення

На Прикарпатті радіаційний фон та радіологічні показники у харчових продуктах в межах норми

  За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який проводиться 15.05.23 1спільно з фахівцями Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, в місті Івано-Франківську перевищень рівнів природних фонових значень не відзначалося.

Читати детальніше...

В Держпродспоживслужбі Прикарпаття провели заходи до Міжнародного дня здоров’я рослин

   Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління 12.05.23 2Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели семінари, присвячені Міжнародному дню здоров’я рослин, який відзначають 12 травня.

Читати детальніше...

До уваги аграріїв: посівам озимих зернових культур загрожують шкідливі клопи

   Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби 12.05.23 1в Івано-Франківській області інформують: проведеними обстеженнями встановлено, що із місць зимівлі, розпочався переліт шкідливих клопів (маврський, ягідний та гостроголовий) на посіви озимих зернових культур.

Читати детальніше...

Куріння кальяну шкодить вашому здоров’ю

   Плануєте відвідати заклад, у якому зокрема подають кальян? В такому випадку варто 11.05.23 2пам’ятати, що перебування в приміщенні, де курять кальян, завдає такої ж серйозної шкоди, як і власне куріння. Пасивне куріння може спричинити запаморочення, отруєння, головний біль, ураження дихальних шляхів, а при постійному вдиханні - навіть ішемічну хворобу серця й рак легень. Дим від кальяну складається з газів, які не мають кольору, запаху, тож пасивні курці відчувають лише солодкуватий запах ароматизаторів.

Читати детальніше...

Ранні овочі, фрукти: як уберегти себе від надмірної кількості нітратів

      Перші в сезоні овочі, фрукти і зелень уже на прилавках ринків та магазинів. Але 111.05.23купуючи першу полуницю чи пучок зелені, слід пам’ятати про потенційну небезпеку, яку вони можуть в собі містити. А це нітрати і пестициди.
  Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області звертає увагу: рання продукція, вирощена в парниках і теплицях, містить у в 2-3 рази більше нітратів. Згідно з дослідженнями, зі свіжими овочами до організму людини потрапляє від 40 до 80 відсотків добової дози нітратів. Найбільше схильні до накопичення азотистих сполук капуста, редис, зелена цибуля та кріп.

Читати детальніше...

Гаряча лінія

Вхід

Пошук