Головне меню

Подати звернення

В Держпродспоживслужбі Івано-Франківщини обговорили особливості проведення державних моніторингів

  Спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної 30.01.25 1медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели семінар-навчання для інспекторів, відповідальних за виконання планів державних моніторингів.

  В ході роботи учасники розглянули та проаналізували результати виконання планів державних моніторингів за 2024 рік, визначили основні проблемні питання, окреслили обсяги роботи в 2025 році.
  Особливу увагу організатори заходу приділили методам та процедурам відбору зразків харчових продуктів для лабораторних досліджень, наголосили на правильності заповнення актів відбору зразків.
  У ході обговорення фахівці, задіяні до виконання даного напрямку роботи, мали змогу обмінятись практичним досвідом, отримати професійні поради та рекомендації.
  До слова, в 2025 році Держпродспоживслужба Прикарпаття забезпечить проведення таких державних моніторингів:
  - моніторинг залишків ветеринарних препаратів та забруднювачів у живих тваринах і необроблених харчових продуктах тваринного походження,
  - моніторинг харчових продуктів рослинного походження,
  - моніторинг кормів,
  - моніторинг кормів для жуйних тварин,
  - моніторинг щодо вмісту трансжирних кислот.
  Метою проведення державних моніторів є визначення параметрів безпечності та якості сировини тваринного походження, харчових продуктів і кормів на території області.

30.01.25 1 1

30.01.25 1 2