Головне меню

Подати звернення

Безпечність харчових продуктів: що варто врахувати при виборі молочних продуктів

  Молоко і молочні продукти є джерелом великої кількості поживних речовин. Особливо часто 29.01.25 1такі продукти купують дітям, тому до їх складу та маркування існують особливі вимоги.
  Нагадуємо, що Законом України «Про молоко та молочні продукти» заборонено використання назв молочних продуктів у власних назвах продуктів та торговельних марках, якщо ці продукти виробляються з використанням сировини немолочного походження.

  Також варто зазначити, що статтею 6 цього закону заборонено використовувати жири та білки немолочного походження, будь-які стабілізатори і консерванти у виробництві традиційних молочних продуктів (масло, сир, сметана, ряжанка, кефір, сир кисломолочний).
  Купуючи молоко і молочні продукти, споживач має можливість зробити свій вибір на основі отримання відповідної інформації про харчовий продукт, що зазначена на маркуванні, відповідно до Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».
  Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області наголошує – купуючи молоко чи молочні продукти, завжди перевіряйте маркування, цілісність пакування, дату виготовлення та зберігайте розрахунковий документ.
  Утримайтеся від купівлі молочних продуктів в місцях несанкціонованої торгівлі або з рук, сумнівної якості, зі строком реалізації, що минув, адже це може становити загрозу вашому здоров’ю!

Гаряча лінія

Календар

Січень 2025
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Пошук