Головне меню
- Головна
- Структура
- Нормативно-правова база
- Державний нагляд
- Діяльність управління
- Безпечність х-п та ветеринарія
- Фітосанітарна безпека
- Держсанепіднагляд
- Захист споживачів
- Реєстрація сільгосптехніки
- Робота у вихідні дні
- Плани роботи
- Звіти про роботу
- Чергування
- Кабінет охорони праці
- Кабінет цивільного захисту
- Кабінет енергоменеджменту
- Кабінет внутрішнього контролю
- Внутрішній аудит
- Державні закупівлі
- Публічна інформація
- Запобігання корупції
- Очищення влади
- Кадрова політика
- Звернення громадян
- Співпраця з громадами
- Пошук по сайту
- Анонси, оголошення
- Контактна інформація
Best pornstars Jamie Jackson, Tyler Nixon in Crazy Blowjob, Massage xxx clip Detention Clean Up XXX Home video of hot sex with Dasi West and her boyfriend PetiteHDPorn Tiny teen Janice Griffith fucked indian sex scandal hot desi gf fucked hard in style and riding on top of him indian cheating wife sucking husband friend in hotel room Anaar Beemar NueFliks India Porn Web Series xxx indian taboo sex move Sexy vadhina modda cheeke neighbour video xxx telugu sex
Рекомендуємо бути обережними із дикорослими грибами!
Цієї осені в лісах Прикарпаття з’явилося багато грибів, в тому числі отруйних. В жовтні в області зареєстровано два випадки отруєнь дикорослими грибами з трьома потерпілими.
Тож з метою попередження отруєнь дикорослими грибами, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області надають наступні рекомендації:
● Варто відмовитися від споживання дикорослих грибів, замінивши їх грибами, вирощеними штучно, котрі підлягають контролю та продаються в торговельній мережі.
● Не купуйте гриби на стихійних ринках, вздовж автомобільних шляхів.
● Вирушивши до лісу пам’ятайте основні правила:
- збирати можна лише цілі гриби, щоб було добре видно морфологічні ознаки;
- не беріть занадто молоді чи старі гриби – їх легко переплутати з отруйними;
- збирайте лише добре знайомі вам гриби;
- не збирайте гриби поблизу автомобільних трас, промислових підприємств, забруднених територій: гриби вбирають в себе широкий спектр отруйних речовин, зокрема важкі метали.
● Не куштуйте сирі гриби.
● Перед приготування ще раз огляньте всі гриби, сумнівні треба викинути.
● Готуйте гриби протягом першої доби після збирання. Варіть гриби не менше трьох разів, щоразу в свіжій підсоленій воді не менше 30 хв.
● Зберігайте страви з грибами в холодильнику в емальованому посуді не більше доби.
● Не варто споживати грибні страви дітям віком до 6 років, особам похилого віку, вагітним жінкам та матерям, що годують, а також людям з захворюваннями органів системи травлення.
● За появи перших симптомів отруєння – різкий біль в животі, нудота чи блювання, діарея, підвищення температури тіла, запаморочення, марення, поява галюцинацій – негайно зверніться за медичною допомогою.
Не займайтеся самолікуванням, це небезпечно для життя!