Головне меню

Подати звернення

Державний ринковий нагляд – підсумки роботи Держпродспоживслужби Прикарпаття за 9 місяців 2024 року

  Подаємо до уваги громадськості інформацію про результати роботи ринкового нагляду за 9 місяців 10.10.24 12024 року.
  Відповідно до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та на виконання Секторального плану на 2024 р. працівники провели 34 перевірки характеристик продукції, у 33 випадках виявлено продукцію, яка не відповідає встановленим вимогам, з них: планових 27, позапланових 7.

  Кількість одиниць перевіреної продукції щодо якої виявлені порушення згідно технічного регламенту щодо вимог до екодизайну для побутових ламп неспрямованого випромінення, технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання, технічного регламенту з електромагнітної сумісності становить 353 од.., з них: в ході планових перевірок виявлено 353 од. продукції, позапланових – 70 од.. Вжито до 353 од.. продукції, яка не відповідає вимогам обмежувальні (корегувальні) заходи.  Застосовано 65 рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, а саме: обмеження надання продукції на ринку шляхом її приведення у відповідність, тимчасову заборону на момент приведення її у відповідність, усунення формальної невідповідності, заборону продукції на ринку та вилучення її з обігу.
  Відібрано на проведення експертизи (випробувань) в орган оцінки відповідності 13 видів продукції, з них у 10 зразків встановлено не відповідність вимогам нормативних документів, 3 зразки відповідають встановленим вимогам.
  На підставі складених сценарних планів 5 зразків становлять середній ступінь загрози, інші 5 зразків становлять серйозний ступінь загрози.
  Суб’єктам господарювання, у котрих виявлена продукція із серйозним ступенем загрози, надано рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів (згідно постанови КМУ від 05.10.2011 р. №1017) із вимогою припинити реалізацію забракованої продукції з метою подальшого вилучення її з обігу.
  Звернень від споживачів (користувачів) про нещасні випадки та випадки заподіяння шкоди здоров’ю людей внаслідок споживання (користування) нехарчової продукції протягом 9 місяців 2024 року до Головного управління не надходили.
  Крім цього зазначаємо, що працівниками відділу ринкового та метрологічного нагляду Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області було взято участь у проведенні:
  - 11 круглих столів з органами місцевого самоврядування, суб’єктами господарювання, громадськими організаціями на тему: «Взаємодія ГУ ДПСС в Івано-Франківській області у сфері ринкового нагляду в умовах воєнного стану»;
  - 10 круглих столів на базі профтехосвітніх закладах області згідно до навчального проекту «Я знаю все про права споживача» на тему: «Маркування продукції. Знання, які допоможуть обрати безпечний товар»;
  - у 24-ох семінарах-навчань у освітніх закладах згідно до навчального проекту «Година споживчих знань»;
  - у 12-ти інформаційних навчаннях у навчально-освітньому проекту: «Юний споживач» в рамках реалізації проекту «Година споживчих знань» для дітей шкільного віку в позаміських закладах оздоровлення та відпочинку.
  Додатково зазначаємо, що працівники відділу ринкового та метрологічного нагляду Головного управління беруть участь у виконанні діючої Регіональної програми захисту прав споживачів 2023 – 2024 роки на Прикарпатті. І, так:
  - проведено обстеження та вивчення ринків нехарчової продукції та моніторинг продукції, яка може бути небезпечною та/або становити загрозу здоров’ю, життю споживачів, їхньому майну, навколишньому природньому середовищі, всього за 9 місяців 2024 р. – 592.

Гаряча лінія

Календар

Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Пошук