Головне меню

Подати звернення

Відбувся семінар-навчань з питань організації харчування дітей в закладах освіти Коломийської територіальної громади.

   03 жовтня 2024 в приміщенні Коломийського міського управління освіти відбувся 04.10.24 1семінар-навчання з керівниками закладів дошкільної та загальної середньої освіти, медичними працівниками та відповідальними особами за організацію харчування дітей в закладах освіти Коломийської територіальної громади.


  Даний захід проведений з ініціативи Коломийського міського відділу Коломийського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.
  Відомо, що з 2021 року в державі триває реформа харчування в закладах загальної середньої освіти та закладах дошкільної освіти.
  Приводом проведення даного семінару стало й те, що основною моделлю організації харчування в закладах освіти Коломийської територіальної громади з 01.09.2024 року є аутсорсинг, що передбачає виготовлення та реалізацію готових страв оператором ринку харчових продуктів, який здійснює постачання послуг з харчування, з використанням матеріально-технічної бази (харчоблоку) закладу освіти. Тобто, підприємці орендують харчоблоки закладів освіти і здійснюють харчування дітей.
  З доповіддю та презентацією виступила начальник управління державного нагляд за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Семанчук Леся Мирославівна, начальник Коломийського міського управління Коломийського районного управління ГУ ДПСС в Івано-Франківській області Микитюк Михайло Михайлович.
  Мета семінару-навчання - донести всім учасникам, в тому числі операторам ринку харчових продуктів, які виграли тендер з проведення харчування дітей, на відповідальності за організацію харчування дітей, дотримання норм харчування, наведено основні вимоги до харчових продуктів та готових страв, перелік продуктів, заборонених для реалізації в буфетах, акцентовано увагу на веденні необхідної документації на харчоблоках та вимоги з дотримання правил особистої гігієни та санітарно-гігієнічних вимог всіма працівниками харчоблоків.
 
Після представлених доповідей відбувся діалог між учасниками семінару з питань забезпечення контролю за якістю харчування дітей, відповідальності адміністрації закладів, медичних працівників та операторів ринку харчових продуктів.

04.10.24 1 фото1

04.10.24 1 фото2

04.10.24 1 фото3

04.10.24 1 фото4

Гаряча лінія

Пошук