Головне меню

Подати звернення

На Прикарпатті 21-22 вересня відбулася XXIX Міжнародна проща Вервиці за мир в Україні

  В селі Погоня Івано-Франківського району Івано-Франківської області 21-22 вересня проходила XXIX Міжнародна погоня сайт3Проща Вервиці за мир в Україні. Декілька тисяч паломників з різних куточків України зібралися в даному місці.

  Держпродспоживслужба Прикарпаття теж долучилася до проведення даного заходу, представники Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області були включені в організаційний комітет з підготовки Міжнародної прощі.
  З метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення та профілактики виникнення спалахів харчових отруєнь серед учасників прощі, було направлено лист голові Тисменицької міської громади з відповідними рекомендаціями та розроблена Пам’ятка операторам ринку, які здійснювали реалізацію харчових продуктів.

  Спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області відібрано для лабораторних досліджень 15 проб питної води з локальних джерел водопостачання, розташованих на території монастиря села Погоня, та направлено до Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби для проведення лабораторних досліджень за санітарно-хімічними, мікробіологічними та вірусологічними показниками.
  За результатами проведених лабораторних досліджень було виявлено невідповідності питної води за мікробіологічними показниками. Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області надано рекомендації щодо проведення очистки джерел водопостачання та знезараження води питної.
  Організаторами заходу проведені відповідні роботи щодо покращення якості питної води та приведення її показників у відповідність до гігієнічних вимог, після чого Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повторно відібрано проби питної води. За результатами досліджень вода питна відповідає вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної до споживання людиною».
  Окрім того, спеціалісти Держпродспоживслужби здійснювали контроль за реалізацією харчових продуктів операторами ринку під час проведення прощі.

Гаряча лінія

Календар

Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Пошук