Головне меню

Подати звернення

На Київщині локалізують випадок африканської чуми свиней

   Відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, 18.07.23 1в одному із особистих селянських господарств Іванківської селищної громади Вишгородського району Київської області зареєстровано випадок захворювання на африканську чуму свиней.

  При дослідженні відібраних проб патологічного (біологічного) матеріалу Державним науково-дослідним інститутом з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи встановлено діагноз – африканська чума свиней (звіт про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 16.07.2023 № 007092 м.п.м./23).
  З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зони захисту та нагляду.
  В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС відповідно до вимог чинної Інструкції з профілактики та боротьби з АЧС.
  Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней, рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеною територією.

Гаряча лінія

Календар

Пошук