Головне меню

Подати звернення

Сказ куниці зафіксовано в селі Підгайчиківської громади

   Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби 13.07.23 1в Івано-Франківській області встановлено сказ куниці, яка була в контакті з домашніми тваринами (нанесла покуси котам та собакам), в одному з особистих селянських господарств Підгайчиківської сільської громади Коломийського району Івано-Франківської області.

  Захворювання виявлено за результатами лабораторного дослідження методом люмінесцентної мікроскопії (звіт про результати дослідження патологічного матеріалу від 11.07.2023 р. № 000870 п.м./23).
  Спеціалісти Коломийського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області та спеціалісти Коломийського відділу Івано-Франківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини провели епізоотичне розслідування за даним випадком.
  З метою координації дій з ліквідації захворювання проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, рішенням якої затверджено план заходів з ліквідації сказу, визначено неблагополучну територією, накладено карантинні обмеження та розпочато заходи з ліквідації сказу.
  В осередку захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання відповідно до діючої інструкції.

  Додатково інформуємо ВЛАСНИКІВ ДОМАШНІХ ТВАРИН
  Для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання – інформувати службу ветеринарної медицини, або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу.
  У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів, з метою попередження зараження та загибелі домашніх тварини.

Гаряча лінія

Календар

Пошук