Головне меню

Подати звернення

Що варто знати про фаст-фуд

   В останні роки великої популярності набирає швидке харчування – так званий фаст-фуд. 10.05.22 6Але чи часто ми задумуємося над тим, що швидка їжа є не тільки не корисною, але часто шкідливою для нашого організму, особливо для дітей.


  Фаст-фуд завоював популярність серед різних вікових груп в різних країнах світу, ставши улюбленими ласощами, як дорослих, студентів, так і дітей. Широко відомо, що фаст-фуд шкідливий для здоров'я, проте далеко не всі знають, яку саме небезпеку він несе в собі.
  Спеціалісти управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини пропонують ознайомитись, як фаст-фуд впливає на організм і яку небезпеку в собі приховують секрети ресторанів швидкого харчування та виробників харчових продуктів.

  ФАСТ-ФУД:
  - викликає депресію (результати дослідження показали, що люди, що вживають фаст-фуд, порівняно з тими, хто їсть мало або не вживає взагалі, на 51 відсоток більш схильні до розвитку депресії);
  - призводить до розвитку астми і аутизму (вчені виявили, що у людей, що вживають велику кількість фаст-фуду, рівень фталатів в організмі на 40 відсотків вище середнього. Ці хімічні речовини, як відомо, руйнують гормони і пов'язані з розвитком декількох серйозних захворювань, включаючи астму і аутизм);
  - погіршує пам'ять;
  - викликає передчасне старіння (опитування 8000 жінок у віці від 25 років дозволило визначити, що одним з головних винуватців передчасного старіння є фаст-фуд, недолік рідини і надлишок насичених жирів і простих вуглеводів);
  - впливає на розмір мозку;
  - впливає на успішність навчання;
  - викликає залежність (дослідження, проведене в Університеті Південної Австралії, продемонструвало, що люди можуть придбати залежність від фаст-фуду, яка прирівнюється до залежності від наркотиків).

  Українські дієтологи підтверджують, що «завдяки» фаст-фуду людина швидко набирає вагу. Лікарі гастроентерологи кажуть, що сам принцип швидкого харчування не є причиною захворювань, він просто є провокатором факторів розвитку хронічних захворювань та їх загострення. При тривалому споживанні фаст-фуду неминучі захворювання печінки і жовчовивідних шляхів.
  Заснований на «швидкій їжі» раціон харчування не має потрібного людському організму кількості мінералів, вітамінів А, С, D і Е, а також клітковини, адже ця їжа практично виключає використання свіжих, натуральних овочів і фруктів. Потрібно також врахувати «швидкість» вживання людьми їжі в закладах швидкого харчування, яка ніяк не йде їм на користь.

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук