Головне меню

Подати звернення

Щодо необхідності отримання допуску (посвідчення) на право роботи з пестицидами

 Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує: особи, діяльність яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням,asdwqewqqq3333333 застосуванням пестицидів і агрохімікатів та торгівлею ними, повинні мати допуск (посвідчення) на право роботи із зазначеними препаратами. Про це йдеться в статті 11 Закону України “Про пестициди та агрохімікати”.

 Згідно статті 18 Закону України «Про захист рослин» підприємства, установи, організації та громадяни зобов’язані у сфері захисту рослин допускати до робіт, пов’язаних із транспортуванням, зберіганням, застосуванням засобів захисту рослин, їх торгівлею, лише тих осіб, які пройшли згідно з цим Законом спеціальну підготовку та мають на те відповідне посвідчення і допуск, що видаються центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері захисту рослин, щороку.
 Підставою для видачі допуску є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами (проводиться спеціалістами управління фітосанітарної безпеки за спеціально затвердженою програмою) та медична книжка з висновком медичної комісії про відсутність в особи протипоказань за станом здоров’я (відповідно до постанови КМУ від 18 вересня 1995 р. № 746).
 З початку року спеціалістами управління фітосанітарної безпеки видано 479 допусків та посвідчень про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного проведення робіт з пестицидами і агрохімікатами.
 В ході проведених навчань учасникам повідомляли основні вимоги чинного законодавства України, що стосуються застосування засобів захисту рослин; вимоги санітарного законодавства щодо правил та особливостей поводження з пестицидами та агрохімікатами. Особливу увагу звертали на дотримання зон санітарного розриву від населених пунктів, тваринницьких і птахоферм, водойм та місць відпочинку під час застосування пестицидів та агрохімікатів.

 Доводимо до відома усіх зацікавлених осіб:
допуски та посвідчення видаються посадовими особами управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за адресою:
- 77442 Івано-Франківська область, Тисменицький район, с. Підлужжя,
вул. Шевченка, 1. тел. 0342-78-76-67;
- та за адресами районних, міських управлінь, відділів Головного управління Держпродспоживслужби.
Виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами особами, які не мають допуску, ЗАБОРОНЕНО !!!

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук