Головне меню

Подати звернення

Держпродспоживслужба Прикарпаття провела семінар-навчання з питань роботи ринків

 19 квітня 2019 року в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області відбувся семінар-навчання на тему: «Організація кепнпек2343423роботи ринків (торгових місць). Права споживачів при купівлі товарів на ринках». 


 Захід було організовано для представників об’єднаних територіальних громад області, органів місцевого самоврядування, державних органів на місцях, суб’єктів господарювання, які здійснюють господарську діяльність на ринках, представників адміністрацій ринків та громадських організацій.

 Головною метою семінару було провернути увагу усіх зацікавлених сторін до проблеми роботи ринків у відповідності до визначених вимог, що регламентовані правилами торгівлі на ринках, іншими нормативними документами у сфері захисту прав споживачів та безпечності харчових продуктів.
 В рамках заходу розглянуто питання, пов’язані з дотриманням прав споживачів при придбанні товарів на ринках, загальні вимоги до роботи ринків (торгових майданчиків) та особливості торгівлі на ринках непродовольчими та продовольчими товарами.
 Увагу слухачів було зосереджено на тому, що основною метою функціонування створених в установленому порядку ринків усіх форм власності є задоволення певних потреб споживачів. Саме організатори оптового чи роздрібного продажу продукції на ринках - продовольчої і непродовольчої, тварин чи кормів - зобов’язані контролювати додержання ветеринарних, санітарних, протипожежних вимог і правил безпеки праці на ринках, прав споживачів, вимог податкового законодавства.
 Не зважаючи на завчасне анонсування семінару, не всі запрошені взяли участь в заході. Це може привести до недотримання такими суб’єктами господарювання вимог законодавства, однак не звільняє їх від відповідальності за можливі порушення.

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук