Головне меню

Подати звернення

Продукти харчування – дітям Прикарпаття

 З вересня 2018 р. Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області працювало над виконанням регіональної цільової програмиукекуе555555цуаауау “Дітям Прикарпаття – якісне харчування”.
 В 2019 році продовжена робота по виконанню цієї програми, метою якої є забезпечення повноцінного, якісного харчування дітей в школах та дошкільних закладах освіти. Контроль за повноцінним та якісним харчуванням здійснюється і в соціальних закладах Прикарпаття.

 Забезпечення виконання програми проводиться шляхом проведення моніторингу, інспектування всіх операторів ринку які здійснюють харчування, постачальників харчових продуктів, сировини, готової продукції у закладах освіти при проведенні планових та позапланових заходів державного контролю, проведення лабораторних досліджень безпечності та якості харчових продуктів, які використовуються для харчування дітей.
 За два місяці поточного року перевірено 14 шкіл, 15 садочків, 3 соціальні заклади, 35 постачальників харчових продуктів.
 Для лабораторного дослідження відібрано 56 зразків в школах, 63 зразки в дитячих дошкільних закладах, 10 зразків в соціальних закладах.
 За результатами лабораторних досліджень виявлено наступні невідповідності харчових продуктів :
- 2 зразки, масла солодковершкового 72,5% жиру, виробник” ПП Теребовлянський молокозавод,” - не відповідали за вмістом рослинного жиру (ДНЗ “Дзвіночок”, Делятинський ліцей №2, Надвірнянський р-н);
- 1 зразок, масла солодковершкового, виробник ПрАТ” Миколаївмолпром” (ДНЗ №30 “Ластівка”. м. Івано-Франківськ), - не відповідав за вмістом рослинного жиру;
- 1 зразок, молоко коров’яче питне пастеризоване 2,4% жиру, виробник ТДВ” Івано-Франківський “міськмолокозавод (ДНЗ” Зіронька”, Тисменицький р-н),- не відповідав вимогам за перевищеним вмістом БГКП;
- 7 зразків овочів , виробник ФОП Баворовський, Львівська обл.(ДНЗ № 23, ДНЗ 14, ДНЗ 28 м. Івано-Франківськ), - не відповідали за вмістом нітратів;
 В соціальних закладах було виявлено 1 зразок масла солодковершкового, виробник ПрАТ” Миколаївмолпром”, який не відповідав НД за вмістом рослинного жиру та 1 зразок моркви, який не відповідав за вмістом нітратів.
 За результатами проведеної роботи:
1. Не допущено до обігу 268 кг масла солодковершкового, 2286кг моркви, 2582кг капусти, 2100 кг буряку столового. Проведено повторні дослідження при постачанні нових партій продукції.
2. Постачальниками було змінено 1 виробника.
3. Було проведено 2 позапланових заходи державного контролю(нагляду).
4. Надіслано 6 листів керівникам закладів, 5 листів-повідомлень в управління освіти, 3 РДА та ОТГ, 4 листи постачальникам, 2 листи виробникам.
Надавались суб’єктам господарювання рекомендації щодо відповідності маркування харчових продуктів та забезпечення їх простежуваності по харчовому ланцюгу, підтвердження супровідними документами походження та відповідності харчових продуктів.
5. Надано рекомендації, щодо зміни передбачуваного використання та заміну на відповідну овочеву продукцію 2 виробникам овочів.
6 Надано рекомендації для відділів освіти РДА, ОТГ щодо умов проведення тендерів по забезпеченню харчовими продуктами шкіл та ДНЗ.
Основний очікуваний результат реалізації Програми – забезпечення здоров’я дітей, безпечного та якісного харчування, запобігання гострих кишкових інфекцій в шкільних та дошкільних закладах області.

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук