Головне меню

Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net Самое современное лечение грыж

Харчовим отруєнням легше запобігти, ніж лікувати

   В спекотний період року шкідливі бактерії розмножуються надзвичайно швидко. І тому дуже легко отримати харчове отруєння чи кишкові інфекції14324
які пов'язані із вживанням продуктів харчування та питної води, забруднених збудниками захворювань. Більшість групових інфекційних захворювань та отруєнь виникають після проведення масових заходів.

  Причинами таких спалахів є залучення до приготування страв випадкових осіб, які не обізнані з елементарними правилами особистої гігієни, а також порушення технологій приготування їжі, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах, без належного температурного режиму. Також, чинниками передачі кишкових інфекцій є неякісно промиті овочі, зелень, фрукти, ягоди, що купується населенням на стихійних ринках, у приватних осіб.
   При сальмонельозі провідними факторами передачі є сирі або недостатньо термічно оброблені яйця, м'ясо птиці, приготоване з порушенням гігієнічних вимог.

Читати детальніше...

На Прикарпатті нове харчове отруєння

    Мешканці Надвірнянського району Івано-Франківської області потрапили до лікарні через спалах харчової токсикоінфекції. be80ba5b8cf64efd2bc26a913b7bbca7
Станом на 29.06.2016 р. 28 осіб, з яких 5 – діти, госпіталізовано до інфекційного відділення Надвірнянської ЦРЛ та 1 особа – до Івано-Франківської обласної клінічної інфекційної лікарні, 7 осіб знаходяться на амбулаторному лікуванні.
   Своє захворювання постраждалі пов’язують з участю у весіллі, яке проходило в закладі громадського харчування «Діброва» смт. Богородчани, Івано-Франківської області 25-26 червня.
   Встановлено попередній діагноз – гастроентероколіт середньої важкості. Хворі скаржились на підвищення температури тіла до 38-39С, блювання, пронос, нудоту, явища загальної інтоксикації, болі в животі.
   Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області спільно з іншими зацікавленими службами розпочала комплекс санітарно-протиепідемічних заходів для встановлення причин спалаху.

Африканська чума свиней, нові випадки на Миколаївщині

   Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє про те, що 28.06.2016 року у ПСП ім. Партизанської Іскри с. Кримка, Первомайського району, Миколаївської області зареєстровано випадок африканської чуми свиней, де утримувалось 125 голів свиней.1111112a
  Станом на 28.06.2016 року на території України в 2016 році зареєстровано 12 неблагополучних пунктів по африканській чумі свиней, в тому числі 10 домашні свині, 2 дикі свині на території Полтавської (3), Житомирської (1) Кіровоградської (1), Одеської (3), Хмельницької (1), Сумської (1), Чернівецької (1), Миколаївської (1) областей.

Сказ щура

  За результатами досліджень Івано-Франківської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини 23.06.2016 року встановлено сказ щура, який наніс покус жительці с. Марківці, Тисменицького району (звіт про результати дослідження від 23.06.2016 року, №754/2016/269).пава54т9р06
 З метою координації дії щодо локалізації та ліквідації захворювання Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Тисменицькій райдержадміністрації с. Марківці оголошено неблагополучним щодо сказу, накладені карантинні обмеження та затверджений план заходів щодо ліквідації захворювання.
  В даному населеному пункті вживаються заходи щодо оздоровлення відповідно діючої Інструкції.
  З початку року в області зареєстровано 12 неблагополучних пунктів по сказу. Станом на сьогоднішній день 8 неблагополучних пунктів оздоровлено.

На Прикарпатті зареєстровано групове захворювання на гостру кишкову інфекцію

   27 червня в обласну інфекційну лікарню госпіталізовано 22 особи, серед яких є 2 дітей.sdgfj7h58сс
Усі захворілі 25 червня були присутні на святкуванні весілля, яке проводилось в закладі громадського харчування м. Тисмениця, Івано-Франківської області. Всього на святкуванні весілля були присутні 80 осіб.

Читати детальніше...

Гарячі новини

0304 n13 covid 19Враховуючи, що переважна частина працівників Держпродспоживслужби продовжує виконання своїх функцій безпосередньо на основних робочих місцях, з метою запобігання виникненню та розповсюдженню коронавірусної хвороби (COVID-19) закликаємо дотримуватися наступних додаткових до рекомендованих ВООЗ гігієнічних процедур під час перебування в установі:

1. Перед початком роботи помити руки з милом, висушити та обробити антисептиком для рук.

2. Дотримуватися безпечної відстані при спілкуванні, проведенні нарад, засідань, груповій роботі.

3. В кінці робочого дня проводити протирання поверхонь комп'ютера (клавіатура, "мишка").

4. Щоразу після користування дезінфікувати слухавку стаціонарного телефону, задіяні кнопки копіювальних та інших технічних пристроїв загального користування.

5. Ретельно слідкувати за утриманням в чистоті мобільних телефонів, а у разі необхідності передачі його третій особі забезпечити до та після використання його обробку антисептичною серветкою.

6. Звернути увагу на щільність розміщення працівників в кабінетах, за можливості тимчасово перерозподілити робочі місця.

7. Проводити провітрювання приміщень не рідше одного разу на годину, за можливості утримувати вікна частково відкритими.

8. Обов'язково залишати робоче місце на час обідньої перерви для проведення довготривалого провітрювання приміщення

Гаряча лінія

Вхід

Пошук

Календар

Січень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31