Головне меню

Подати звернення

Працівниками Держпродспоживслужби завершено обстеження ячменю для експорту в Китайську Народну Республіку

  В Івано-Франківській області державні фітосанітарні інспектори завершили обстеження посівів ячменю, ячміньякий планується експортувати до Китайської Народної Республіки; загалом обстежено 3675 га.

  Обстеження проводились на виявлення регульованих шкідливих організмів та інших шкідливих організмів, що знаходяться під карантинним контролем Китайської Народної Республіки та встановленням статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від Tilletia controversa (Карликова сажка пшениці), на відповідність Протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю з України до Китаю між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекції та карантину Китайської Народної Республіки.
  Статус місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від Tilletia controversa встановлено на 94 полях.
  Головними умовами для експорту є відсутність регульованих шкідливих організмів в посівах ячменю у вегетаційний період та їх відсутність у партії зерна безпосередньо перед відправленням до КНР.
  Тому експортерам, які планують експортувати кукурудзу та сою врожаю 2021 року до Китайської Народної Республіки, заздалегідь потрібно подбати про вчасне виконання фітосанітарних вимог та проведення всіх необхідних фітосанітарних процедур.
  Для цього потрібно звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області із заявою встановленого зразка та необхідним пакетом документів.
  Для уточнення необхідної інформації щодо фітосанітарних вимог та пакету документів, експортер може звернутись до працівників управління фітосанітарної безпеки які знаходяться в кожному районі області за адресою, яка зазначена у розділі «Зони обслуговування» на офіційному сайті Головного управління Держпродспоживслужби в області.
  Між Україною та Китайською Народною Республікою діють «Протоколи фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту кукурудзи, сої та ячменю з України до Китаю між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекції та карантину Китайської Народної Республіки».
  Треба розуміти, що вимоги цих Протоколів стосуються виключно зерна культур на переробку, а не в якості насіннєвого матеріалу. Кукурудза, соя та ячмінь, що експортується в Китай, повинна відповідати нормам чинного фітосанітарного законодавства, правилам імпорту та національним стандартам Китаю і не повинна містити живих комах та шкідливих організмів, які знаходяться під карантинним контролем у Китаї; та не повинна бути умисно змішана або заражена іншими зерновими або чужорідними матеріалами які можуть містити карантинні організми.
  Але, слід зазначити, що обстеження на виявлення деяких регульованих шкідливих організмів проводиться в певний період вегетації рослин, а не після збирання врожаю. І важливо цей момент не упустити та завчасно звернутись до Держпродспоживслужби.

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук