Головне меню

Подати звернення

Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net Самое современное лечение грыж

Держпродспоживслужба розслідує спалах кишкової інфекції в спортивному таборі «Таємниця Карпат»

22 липня 2021 року о 15:30 год. до Яремчанського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області капельніцанадійшли екстрені повідомлення про захворювання на гострий гастроентерит серед вихованців спортивних секцій, які прибули 17 липня на відпочинок до дитячого спортивного табору у с. Яблуниця, Поляницької ТГ у відпочинковий комплекс «Таємниця Карпат».

До даного комплексу прибули 215 дітей віком від 6 і до 16 років, а також дорослі – 22 батьків та 11 тренерів з Харківської, Чернігівської, Сумської, Вінницької і Київської областей. При поступленні відмічалась загальна слабкість, t 37-37,6°С, нудота, кількаразова блювота, болі в животі, проноси.
Станом на 8:00 год. 23 липня 2021 року всього госпіталізовано 18 осіб, з них 16 дітей до 16 років. Всі потерпілі в задовільному стані.
Після отримання інформації про епідемічне ускладнення, спеціалісти Держпродспоживслужби області в присутності працівників Національної поліції негайно розпочали епідрозслідування даного випадку та здійснили позапланові заходи державного нагляду (контролю) у сферах санітарно-епідемічного благополуччя населення та законодавства про безпечність харчових продуктів, в ході яких встановлено 62 порушення, що могли призвести до виникнення спалаху.
Зокрема:
- вказаний заклад не входить до обласної мережі закладів відпочинку та оздоровлення дітей,
- перевірка готовності для виїзду дітей у табір контролюючими службами не проводилась, відповідний акт (ф 316/0) складений не був, табір дозвільних документів на право приймати дітей на відпочинок не має,
- про заїзд дітей органи місцевого самоврядування за 10 днів сповіщені не були,
- медичних довідок форми № 079/о діти не мають,
- постачальники разом із керівником закладу графіки і маршрути постачання продуктів не склали,
- примірне двотижневе меню з Держпродспоживслужбою не погоджене та відсутнє,
- проведення профілактичних дезінфекційних заходів у приміщеннях (будівлях) і на земельній ділянці табору забезпечується, інші заходи з метою недопущення розмноження гризунів і комах у приміщеннях (будівлях) і на земельній ділянці не проводяться,
- будівлі закладу в окремих приміщеннях вимогам санітарних норм не відповідають і потребують проведення ремонтних робіт – стіни, стеля в тріщинах, штукатурка місцями відпадає, двері та вікна пошкоджені, потребують заміни,
- набір та площа приміщень обідні зали не розраховані на одночасне обслуговування усіх дітей у одну зміну з розрахунку 1,0 кв. м на 1 місце; кількість місць у обідньому залі недостатня і не відповідає санітарним вимогам. Діти харчуються у дві зміни,
- заклад не забезпечено доброякісною питною водою у відповідності з ДСанПіН 2.2.4–171-10, лабораторні дослідження вихідної води не проводяться,
- гарячим водопостачанням виробничі приміщення харчоблоку, пральні, ванни, душові, вмивальні забезпечуються не постійно, по графіку,
- всі житлові приміщення відпочинкового закладу та їдальні прибираються не регулярно та не якісно; не проводиться підмітання вологим способом, обмітання павутиння, видалення пилу, протирання меблів, радіаторів, підвіконь,
- зберігання прибирального інвентарю не впорядковано, інвентар не промаркований; не проводиться знезараження ганчір’я для миття підлоги, щіток, віників; зберігання прибирального інвентарю не впорядковано; килимки для душових також не знезаражуються,
- харчоблок табору розташований в пристосованому приміщенні та не має повного набору обробних цехів та розробних столів,
- санітарні вимоги щодо зберігання продуктів харчування не дотримуються: недостатньо холодильного обладнання, не ведеться температурний графік, не дотримується товарне сусідства, відсутні стікери на продуктах, холодильник своєчасно не розморожується,
- бракераж сирих продуктів не проводиться,
- режим харчування, калорійність та норми вживання білків, жирів, вуглеводів не відповідають вимогам Норм, затверджених ПКМУ № 1591,
- складання щоденних меню-розкладів не проводиться,
- видача готової продукції здійснюється без участі бракеражної комісії,
- кулінарна обробка харчових продуктів, технологія приготування страв проводиться з порушеннями, недостатньо технологічного обладнання,
- правила миття обладнання та інвентарю не дотримуються,
- у бракеражному журналі готових блюд закладання основних продуктів, зняття проби і дозвіл на видачу не відзначається,
- харчові продукти без супровідних документів, що засвідчують їх якість та безпеку,
- дезінфікуючі середники в закладі відсутні,
- персонал не пройшов гігієнічне навчання та періодичний медичний огляд, відсутні особові медичні книжки,
- медичний персонал у закладі відсутній, медичного пункту та ізолятора немає.
Щодо існуючих вимог адміністрація закладу була попереджена на початку липня поточного року, про що було вручено пам’ятку під розпис.
Проте, в значній мірі є вина і організаторів дитячого відпочинку, які не перевірили, у яких умовах будуть відпочивати діти.
Готується розпорядження про тимчасове припинення роботи закладу терміном на 10 днів до усунення виявлених порушень.

Гарячі новини

0304 n13 covid 19Враховуючи, що переважна частина працівників Держпродспоживслужби продовжує виконання своїх функцій безпосередньо на основних робочих місцях, з метою запобігання виникненню та розповсюдженню коронавірусної хвороби (COVID-19) закликаємо дотримуватися наступних додаткових до рекомендованих ВООЗ гігієнічних процедур під час перебування в установі:

1. Перед початком роботи помити руки з милом, висушити та обробити антисептиком для рук.

2. Дотримуватися безпечної відстані при спілкуванні, проведенні нарад, засідань, груповій роботі.

3. В кінці робочого дня проводити протирання поверхонь комп'ютера (клавіатура, "мишка").

4. Щоразу після користування дезінфікувати слухавку стаціонарного телефону, задіяні кнопки копіювальних та інших технічних пристроїв загального користування.

5. Ретельно слідкувати за утриманням в чистоті мобільних телефонів, а у разі необхідності передачі його третій особі забезпечити до та після використання його обробку антисептичною серветкою.

6. Звернути увагу на щільність розміщення працівників в кабінетах, за можливості тимчасово перерозподілити робочі місця.

7. Проводити провітрювання приміщень не рідше одного разу на годину, за можливості утримувати вікна частково відкритими.

8. Обов'язково залишати робоче місце на час обідньої перерви для проведення довготривалого провітрювання приміщення

Соціальні посилання

free joomla extensions

Гаряча лінія

Вхід

Пошук

Календар

Вересень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3