Головне меню

Подати звернення

Захистимо Прикарпаття від африканської чуми свиней та заразного вузликового дерматиту

 Африканська чума свиней (АЧС) та заразний вузликовий дерматит великої рогатої худоби (ЗВД ВРХ) - одні із найбільш небезпечних інфекційних хворобукукавукпук44434аа свиней та ВРХ - сьогодні становлять значну загрозу тваринництву України.
 Територія Івано-Франківської області наразі є благополучною щодо обох згаданих захворювань.
 Однак, відповідно рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінет Міністрів України, територія Івано-Франківщини (однієї із 10-ти областей України), визначена такою, яка входить у загрозливу зону щодо заразного вузликового дерматиту великої рогатої худоби.

 Важливо знати, що небезпеки інфекційних хвороб і загроза занесення їх в країну чи на територію області залежить від ряду чинників, зокрема: наявності достовірних відомостей про хворобу, місця її локалізації у даний час, характер зв’язків із цими територіями, особливості патогена, спектр його агресивності, тропізм, стійкість в навколишньому середовищі, механізм передачі, швидкість поширення, можливість розповсюдження, складність діагностування, наявність інструментів протидії (вакцин, сироваток тощо), готовності компетентного органу та ветеринарної служби зокрема – протистояти виклику, обізнаності населення та власників тварин.
 Своєчасна та надійна інформація про хвороби сприяє їх ранньому попередженню, забезпечує прогресивний контроль стану подій та ліквідації.

 З метою забезпечення обізнаності населення та власників господарств, які утримують свиней та велику рогату худобу, щодо згаданих захворювань, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області в черговий раз розроблено інформаційно-роз'яснювальні листівки.

 Завантажити листівки можна тут
Листівка - Стережись африканської чуми свиней
Листівка - Заразний вузликовий дерматит великої рогатої худоби

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук