Головне меню

Подати звернення

Про порядок включення до Реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва

 Вирощування насіння та садивного матеріалу сільськогосподарських культур є важливою складовою агропромислового розвитку. На території екнекнрек56634кеак Івано-Франківщини господарську діяльність провадять 7 суб’єктів господарювання, котрі включені до Реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва.

 На офіційному сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України даний Реєстр є у вільному доступі (розділ Реєстри в АПК).
 Основна інформація, з якою можна ознайомитись у Реєстрі: найменування та місцезнаходження суб’єкта насінництва чи розсадництва; ботанічний таксон, найменування сорту; категорія та кількість насіння, садивного матеріалу, включеного до виробничої програми; номер і дата видачі документа на право використання сорту.
 Інформація, що міститься у Реєстрі, є особливо важливою для тих суб’єктів господарювання, які планують придбати насіння чи садивний матеріал, оскільки вони можуть перевірити всі дані реалізатора та його виробничої програми.
 Щороку формується новий Реєстр, включення до якого суб’єктів господарювання відбувається на безоплатній основі шляхом подання відповідно заповненої заяви у Міністерство аграрної політики та продовольства України за адресою: 01001 м. Київ, вул. Хрещатик, 24.
 Рішення про включення заявника до Реєстру приймається Мінагрополітики протягом десяти календарних днів з дня надходження заяви.
 Необхідними умовами для юридичних осіб або фізичних осіб-підприємців, які мають на меті займатись виробництвом насіння та/або садивного матеріалу, з подальшою його реалізацією, є: наявність у них власної або орендованої земельної ділянки, де вони будуть провадити свою господарську діяльність; наявність матеріально-технічної бази, придатної для провадження господарської діяльності у сфері насінництва чи розсадництва; наявність, у штатному розписі юридичної особи, спеціаліста відповідної, для організації насінництва та/або розсадництва, кваліфікації, або наявність відповідної кваліфікації безпосередньо у фізичної особи-підприємця.
 На Прикарпатті є достатній досвід вирощування насіння зернових культур, ріпаку, багаторічних трав, садивного матеріалу плодово-ягідних культур.
 Збільшення кількості насіннєвих та розсадницьких господарств, розширення асортименту обов’язково позитивно відобразиться на розвитку сільськогосподарського виробництва в області.

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук