Головне меню

7 порад Держпродспоживслужби ресторатору, щоб запобігти виникненню харчових отруєнь

 З огляду на кількість потенційно заражених продуктів, що поставляються щодня на кухню, хоча б 30 хвилин в день треба приділити харчовій безпецісалате6к435уцпеаауц – це допоможе значно знизити ймовірність отруєнь.
 Отже, у нас є 30 хвилин на початку кожної зміни, щоб знешкодити кухню:
1. Перевірте зони, де миє руки персонал - всього достатньо? Мило, дезінфектор, паперові рушники.
2. Перевірте, чи всі холодильники справні і підтримують потрібну температуру. Заповніть відповідні журнали.
3. Переконайтеся, що товарне сусідство дотримано: готове не зберігається поряд з сирим. Всі продукти, заготовки знаходяться в закритих контейнерах, гастроємностях. Продукти ніколи не повинні зберігатися на підлозі.
4. Перевірте наявність прострочених продуктів. Чи скрізь є маркування? Чи можна визначити терміни зберігання?
5. Переконайтеся, що вчора в кінці робочого дня всі виробничі столи були належним чином продезінфіковані спеціальними деззасобами, промиті гарячою водою (45 град.) І насухо витерті.
6. Переконайтеся, що вся хімія (токсичні речовини) має спеціальне маркування і зберігається далеко від продуктів харчування.
7. Проведіть 5-хвилинку про правила миття рук з персоналом кухні. Переконайтеся, що ніхто зі співробітників не хворіє. Внесіть дані про здоров'я співробітників в спеціальний журнал.
 Якщо у Вас досі немає плану харчової безпеки НАССР (ХАССП), приділіть принаймні 30 хвилин кожен день на початку зміни, щоб «розмінувати» кухню.

Пошук

Вхід

Гаряча лінія

АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ

Календар

Листопад 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2